4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Akli dengesi yerinde çıktı

Adana’da, yaklaşık 1.5 yıl önce tanışıp, para karşılığı eşcinsel ilişkiye girdiği 19 yaşındaki amatör manken Ömer Ç.’yi başka erkeklerle ilişkisi olduğu için kıskanıp öldürdüğü iddia edilen inşaat mühendisinin, müebbet ağır hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen mühendisin akli dengesinin yerinde olduğu tespit edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Maliki Ejder Boyar (45) ile öldürülen Ömer Ç.’nin babası Mustafa Ç. avukatıyla birlikte hazır bulundu. Sanığın tutuksuz yargılanan eniştesi Yüksel Eker ise duruşmaya katılmadı.

İlk celsede, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için olaydan önce "İki Uçlu Manik" tedavisi gördüğü Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilerek 3 hafta müşahede altında tutulan Maliki Ejder Boyar’ın cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi.

Manken arkadaşı Ömer Ç.’yi başka erkeklerle ilişkisi olduğu için öldürdüğünü itiraf eden Boyar, "Ömer dünyada en çok sevdiğim ve kıskandığım insandı. Kendisiyle ilişkiye giriyordum. Bunun karşılığında olay tarihine kadar 20 milyara yakın masrafım oldu. Benimle 5 dakikalık birliktelik için 30 milyon alıyordu. Aynı parayı veren kişilerle saatlerce kalıyordu. Bunu içime sindiremedim. Olay tarihinde evime çağırdım ve eniştemin evinden aldığım silahla öldürdüm. Ruh Sağlığı Hastanesi’nde birkaç kez tedavi oldum. Akli dengem yerinde değil" dedi.

Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin hakkında verdiği raporu reddeden sanık Boyar, bu kez İstanbul’a gönderilmesi talebinde bulundu.

Tabancayla öldürülen Ömer Ç.’nin babası Mustafa Ç. ise sanığın cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın, cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda müşahede altında tutulmasına karar

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 23:43:18
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 14:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?