2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

AKP, tepkilere rağmen Adana'da Durak'ı seçti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tabanın tepkilerine rağmen Aytaç Durak'ı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapma kararı aldı.
Son bir haftadır Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle sık sık biraraya gelerek, belediye başkan adaylarını tespit etmeye çalışan Başbakan Erdoğan, bugüne kadar 5 büyükşehir belediye başkan adayını açıklamıştı. Gaziantep'ten Asım Güzelbey'i, Samsun'dan Yusuf Ziya Yılmaz, Diyarbakır'dan Mücahit Can'ı, Eskişehir'den Faruk Karaçay'ı, Kayseri'den Mehmet Özhaseki'yi aday gösteren parti, önümüzdeki günlerde de 11 büyükşehir belediye başkan adayını kamuoyuna açıklayacak.
Partide, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Melih Gökçek'in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de Kadir Topbaş'ın ismi ağırlık kazanırken, İzmir'de kararsızlık sürüyor. Erdoğan'ın Konya'da Erbakan'ın yakın kurmaylarından kapatılan FP'nin eski il başkanı Tahir Akyürek'i, İzmit'te DSİ eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nu, Bursa'da ise İnegöl Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i aday göstermesi bekleniyor. Erdoğan'ın en fazla kararsızlık yaşadığı illerin başında da Antalya ve Erzurum geliyor. Erdoğan'ın Antalya ve Erzurum adaylarını henüz netleştirmediği öğrenildi. Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın, tabanın ve teşkilatın karşı çıktığı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı aday yapmaya karar verdiği ifade edildi.
DEVLET ARIK -ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2004 Cumartesi 17:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?