3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

AKP Milletvekili Kozan'da

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Kozan Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri incelerken, "Belediye Başkanımız Kazım Özgan'ın bu hizmetlerinden dolaylı tebrik ediyorum" dedi.

Küçükaydın, Belediye Başkanı Kazım Özgan, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Zeki Ak ve İl Genel Meclis Üyesi Yasin Yılmaz ile birlikte Kozan Kalesi, Manastır, Yaverin Konağı, TOKİ Evleri, park çalışmaları, M. Halit Dağlı Aşevi, Feke Yolu, Kapalı Halk Pazarı ve şehir merkezindeki elektrik hatlarının yeraltına alınma çalışmalarını yerinde inceledi.

Kozan Kalesi ve çevre düzenleme çalışmalarını inceleyen Küçükaydın; “Kale ve Manastır bölgesinde yapılan piknik alanı ve yol genişletme çalışma ile birlikte Yaverin Konağı’ndan sonra buralara ayrı bir canlılık katacağına inanıyorum. Kale önemli bir yer fakat uzun yıllar dikkatler kaleye çekilemedi ve buralara gereken önem verilemedi. Bu tip tesis ve yapılaşmalar aynı zamanda kalenin değerini de ortaya çıkaracak. Sadece Kozan halkının değil dışarıdan da birçok vatandaşımızın bu tesislere geleceğine inanıyorum. Uzun süredir çıkamadığım kalemizde uygulanan proje ile birçok değişiklikler gördüm. İçindeki tarihi ve doğal yapıyla da uyumlu, hem estetik hem de güzel bir çalışma başlatılmış. Bu bakımdan Belediye Başkanımızı bu konuda tebrik ediyorum. Bölgemize Kozan Kalesi, Anavarza Kalesi, Karasis Kalesi gibi daha birçok kalemizle kaleler şehri diyebiliriz. Birçok tarihi yapıyı bünyesinde taşıyan bölgemizde yerel yönetimlerimiz bu şekilde bu tip yerleri ortaya çıkarmaya gayret ederler ise bu konuda çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Tekrar bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Halk Pazarını gezen ve Saimbeyli Caddesindeki elektrik hatlarının yeraltına alınma çalışmalarını da yerinde inceleyen Küçükaydın; “Yağmur yağdığı zaman nereye kaçacağını şaşıran esnaf için yapılan kapalı pazar alanını da gezdik. Kozan Belediyemizin onlara sunduğu güzel bir hizmet. Onların da çok mutlu olduğunu tespit ettik. Saimbeyli Caddesi ve Irmak Caddesi’nin her iki yakasında da sürdürülen ve bizim de uzun zamandır takip ederek izlediğimiz elektrik tellerinin yeraltına alınması TEDAŞ tarafından yapılıyor. Bunu iki açıdan istiyorduk. Birincisi estetik açıdan, İkincisi ise açıktan giden teller her zaman arızaya neden olabiliyordu. Bu proje hükümetimizin çok önem verdiği bir projedir. Bölgemizde bu hizmetler ilk olarak Kozan’da başladı. Örneğin Ceyhan ilçemiz daha böyle bir hizmete geçmedi. Şimdi vatandaşlarımız bize her yeri kazıyorlar diye sitem edecekler ancak bu hatların yeraltına alınması sonrasında, belediye başkanımız da ekibiyle bu çalışmaların yapıldığı yerlerde kaldırım çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacaktır. Bu çalışmalar sonrasında elektrik tellerinin yeraltına alındığı bölgelerde caddenin ne kadar güzel olduğunu göreceğiz. Modern şehircilikte bunu gerektirmekte, belki de ülkemiz bu konuda biraz geç kaldı ama Kozan’ımız bu konuda ilk sırayı aldığı için çok şanslı. Yapılan tüm hizmetlerin hemşerilerimizin gözünden kaçmadığını biliyorum” diye konuştu.

Adana yöresinde devam eden ve başlayacak çalışmalar için 132 milyon YTL para aktarıldığını ve bunun 25 milyon YTL'sinin Kozan-Feke-Saimbeyli yoluna ve 40 milyon YTL'sinin ise Adana-Kozan duble yol yapımı çalışmasına aktarıldığını kaydeden Küçükaydın; “Adana’dan başlayan Kozan-Adana duble yol çalışması hakkında her gün vatandaşlarımızdan teşekkür telefonu alıyorum. Elbette bu hizmetlerin ardı arkası kesilmeksizin devam edecektir. Yeter ki halkımız hükümetimizden, yerel yöneticilerimizden ve partimizden desteklerini esirgemesinler. Burada yerel yönetimin, genel idarenin, il genel meclisinin ve ilçe teşkilatının birlikte hareket etmesi Kozan için çok büyük faydalar sağlıyor. Böyle bir ahenk içinde çalışılması ile kazanan Kozan’ımız olmakta. Kozan yapılan bu hizmetler neticesinde artık bir şehir özelliğini kazandı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 18:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?