3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

AKP milletvekilinden su müjdesi

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, köy ve yaylaların su sorununu bildiklerini belirterek, susuz köy ve yayla kalmayacağını söyledi.

Yaz dönemi çalışmalarını Aladağ, Karaisalı, Tufanbeyli, Kozan, Feke ve Saimbeyli ilçelerinde sürdüren Küçükaydın, Kozan'da ilk olarak Suriye ve Irak'tan gelen Türkmen öğrencileri Yaverin Konağı'nda kabul ederek, bir süre sohbet etti.

Kendisinin de Türkmen kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Küçükaydın, Çukurova'nın da Türkmenlerin yoğun yaşadığı bir yöre olduğunu kaydetti. Küçükaydın, Kozan'la ilgili öğrencilere bilgi verdikten sonra kendilerini burada görmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Feke'nin Tapan yaylasında 6. Tapan Kültür Şöleni'ne katılan Küçükaydın, dost ve akrabalarının arasında olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İlçe halkıyla son kez bir araya gelen Feke Kaymakamı Deniz Pişkin'i yeni görev yeri Pülümür'e uğurlayan Küçükaydın, kendisinin de kaymakamlıktan gelme olduğunu ifade ederek, "Kaymakamların kaderi hep aynıdır. Yeni çalışmaya başladığınız yerde hizmet etmeye başlarsınız, tayininiz bu sefer başka bir yere çıkar. Feke Kaymakamı Deniz Pişkin'e yeni görev yerinde başarılar diliyor, ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından Akçalıuşağı köyü ve Göller yaylasına geçen Küçükaydın, burada muhtarlar ve dernek yöneticileri ile görüşerek sorunlarını dinledi. Küçükaydın, bölgenin su sorunu olduğunu ve hala depolardan su kullanıldığının kendisine anlatılması üzerine, çalışmaların devam ettiğini, susuz köy ve yayla kalmayacağını vurguladı. Küçükaydın, Göller yolunun genişletildiğini, Feke-Saimbeyli yolunun ileriki dönemde yapılan çalışmalar sebebiyle kapatılabileceğini dile getirerek, bu yolun alternatif olarak kullanılabileceğini anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 11:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?