2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

AKP'den Çukobirlik'e ziyaret

AKP Adana İl Başkanı Abdullah Doğru, Çukobirlik’ten rant elde etmeyi düşünmediklerini belirtirken, Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk de nemaları kesilen kesimlerin kurumu yıpratmaya çalıştığını söyledi.


AKP Adana İl Başkanı Abdullah Doğru, 12 ilçenin il başkanları ile birlikte Çukobirlik Genel Müdürü Fevzi Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk de hazır bulundu. Çukobirlik Genel Müdürü Fevzi Kılıç, 14 vilayete hizmet eden kurumun yaşatılması ve kuruma sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kılıç, bunun için siyasiler ile üreticilerin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Bu ziyaretlerin kendilerini güçlendirdiğini belirten Kılıç, "Yerel siyasetçiler ve çiftçilerimiz bize destek verirse, birlik içinde omuz omuza olursa, Çukobirlik’in üstesinden gelemeyeceği, çözemeyeceği hiçbir sorunu olmaz" diye konuştu.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk de, Çukobirlik’in sadece sanayi tesisi olarak görülmemesini isteyerek, çalışan bin 200 kişinin dışında kırsalda 65 bin ortağı, istihdam ve sosyal sorumluluğu bulunan çok önemli bir kurum olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Zaman zaman kuruma yönelik yıpratıcı girişimler olduğunu belirten Öztürk, kendilerinin hiçbir siyasi partinin güdümünde olmadıklarını ve Çukobirlik’i destekleyen bütün siyasi partilere eşit mesafede olmayı sürdüreceklerini kaydetti. Öztürk, "Bu kurumdan yıllardır nemalananlar, bu nemaların ortadan kalkmasından dolayı kuruma saldırmaktadırlar" dedi.

AKP İl Başkanı Abdullah Doğru da, partisinin Çukobirlik ile ilişkilerinin zayıf olduğu yönündeki spekülasyonlara atıfta bulundu. Kendilerinin hiçbir zaman Çukobirlik’den rant elde etmeyi düşünmediklerini ve düşünmeyeceklerini söyleyen Doğru, "Bizim böyle bir yapımız var. Bizden kimse böyle bir şey beklemesin. Biz herkese hizmet etmeyi görev sayan bir yapıya sahibiz. Kimse bizden kavga etmeyi beklemesin. Biz, üreten, hizmet eden hiç kimseye ayak bağı olmayız, onların ayaklarına paspas oluruz" dedi.
Adana
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 15:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?