4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

AKP'den oy pusulası yakıldı iddiası!

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, bir okuldaki sınıfın içerisinde sayım sonrası oy pusulalarının yakıldığını bunu da bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla görüntülediğini ileri sürdü. Görüntüleri basına dağıtan Sağlam, her gün okullarda ve çöplüklerde oy pusulaları bulunduğu yönünde ihbarlar aldıklarını söyledi.

Adana'da seçimin bitmesinin üzerinden yaklaşık 5 gün geçmesine rağmen seçim sonuçlarına ilişkin tartışmaları devam ediyor. Bugün de AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında Adana'da seçime hile ve şaibenin karıştığını iddia etti.

Sağlam, oy pusulalarının yakıldığı iddia edilen ve bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntüleri de basın mensuplarına dağıttı. Görüntüde, Şakirpaşa Mahallesi'nde Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu'nda olduğu
ileri sürülen okulda bir kişi sınıfın içerisinde oy verme işleminden sonra oy pusulası olduğu belirtilen kağıtları yakarken görünüyor. Oy pusulası yakılırken cep telefonuna biri kadın iki kişinin şu konuşmaları yansıyor:
"Bizim oylarımızı yakıyorlar. Yakabiliriz yakmaya hakkımız var. Zaten bir sürü var. Başımız ağrır. Ya hiçbir şekilde ağrımaz. Yakabiliriz. Zaten yakarak yok edin diyorlar."

Mehmet Sağlam, bu görüntülerle Adana'da seçimlere hile ve şaibe karıştığını, her gün vatandaşların kendilerini arayarak, okullarda oy pusulası bulduklarını, çöplüklerde oy pusulası bulunduğunu bildirdiğini söyleyerek, "Adana'da CHP, DTP ve AK Parti seçim sonuçlarına itiraz etmiştir. Bu üç partinin toplamı yüzde 70'in üstündedir. Yani Adana'da yaşayan 100 kişiden 70'i seçimlere hile ve şaibe karıştığını düşünüyor. Bu nedenle biz oyların yeniden sayımı ya da seçimin iptalini istiyoruz. Yakılan oy pusulalarında oyların çoğu da AK Parti'ye ait" dedi.

Seçim sürecinin Adana'da biraz daha uzayacağını düşündüğünü, bu zamanda şiddet ve kavgadan uzak olunması gerektiğini bu konuda teşkilatına gerekli uyarıları yaptığını, kendilerinin seçim sürecine girildiği günden beri kavganın tarafı olmayacaklarını açıkladıklarını anlatan Sağlam, AK Parti'nin huzur, güven ve istikrarın tarafı olacağını kaydetti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın adeta "Cambaza bak oyunu" oynadığını ifade eden Sağlam şöyle devam etti:

"Özellikle Sayın Aytaç Durak, olayı başka bir yere çekmeye, saptırmaya çalışıyor. Bu konuda herkesin dikkatli olmasını istiyorum. Bizim şuan tek gündemimiz var. O da oyların tekrar sayımı. Ancak bunu biri istemiyor. Birileri bu sayımdan rahatsız. Sayımların sonuçlarından rahatsız. Sayım yapıldığı taktirde sonuçların değişeceğinden endişe ediyor. Bu nedenle konuyu başka yere çekmeye çalışıyor. Konuyu saptırmanın bir anlamı yok. Adana'nın gündemi tektir. O da sayımların yeniden yapılmasıdır. Sayımların dışındaki hiçbir gündemi, gündem kabul etmiyoruz."

İtirazlarla ilgili olarak da farklı bilgilerin yer aldığını anlatan Sağlam, AK Parti olarak kendilerinin yapmış olduğu itirazların 3 ana başlıkta toplanabileceğini belirterek, "Birincisi geçersiz oyların sayımı. İkincisi kaydırma yapılan oyların sayımı. Üçüncüsü ise oyların yeniden sayılmasıyla ilgilidir. Biz oyların yeniden sayılmasını ya da seçimlerin iptalini istiyoruz. İlçe seçim kurulları farklı kararlar almışlardır. Bu onların kararıdır. İlçe seçim kurulunun kararlarına karşı, il seçim kuruluna, il
seçim kurulunun kararına karşı YSK'ya gitme hakkımız var. Biz bu hakkımızı da kullanacağız" diye konuştu.

Sağlam, dün Yüreğir 2. bölge ve Seyhan 4. bölgede sayımların ilçe seçim kurulu tarafından durdurulduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Yüreğir 2. bölgenin sayımı durdurmasının gerekçesi son derece düşündürücüdür. Yüreğir 2. bölge mekanın fiziki yetersizliği ve sayımın uzun süreceği gerekçesiyle sayımı durdurmuştur. 21. yüzyılın Türkiye'sinde böyle bir karar çok acayip bir karardır. Bu nedenle ilçe seçim kurulunun kararını, il seçim kuruluna itiraz edeceğiz. Bunun için hazırlıklarımızı yaptık. Gerekirsi YSK'ya gideceğiz."

Bu seçimin sayımlarının tekrar yapılması gerektiğini ve bunun canlı yayında olması gerektiğini savunan Sağlam, siyasi partilerin seçtiği kameramanlar eşliğinde sayımın canlı yayında herkesin gözü önünde yapılmasını istedi.
Sağlam, AK Parti olarak bir tek fazla ve şaibeli oya talip olmadıklarını, halkın iradesinin sandığa yansımasını istediklerini, tek isteklerinin adil ve tarafsız bir sayım olduğunu kaydetti.

Sağlam, Aytaç Durak'ın kendisinin hakimin kapısını tekmeleyerek içeri girdiği yönündeki suçlamalar hakkında ise, Durak'ın oyununa gelmeyeceğini, Durak'ın tek hedefinin gündemi saptırmak olduğunu iddia etti. Sağlam, "Ben bu konuda seçimden sonra konuşacağım. Bu konunun iki muhatabı var. Biri ben diğeri hakim. Durak bunları nereden biliyor?. Aytaç Bey'in eline tutanak nasıl geçmiş. Bunların çoğunun aslı yok. Hepsi gündemi değiştirmek için uydurma" dedi.
Sağlam, Durak'ın dün yaptığı basın toplantısında "Beni mazbatayı almadan ortadan kaldıracaklar" şeklinde sözler sarf ettiğinin hatırlatılması üzerine, "Durak yine gündemi değiştirmeye yönelik konuşuyor. Eğer bir tehdit geliyorsa. Emniyete haber versin. Ya da bize haber versin biz gerekeni yapalım. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti bir adamı koruyamayacak mı?" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 15:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?