4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

AKP'li Ardıç Mimarlar Odası'nda

AK Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Nevzat Ardıç, sivil toplum örgütleriyle sürekli diyalog halinde olacaklarını belirterek, “Sivil toplum örgütleriyle barışık olacağız” dedi.

Çukurova ilçesinde hayata geçireceği projelerini anlatmaya devam eden Ardıç, Mimarlar Odası Adana Şubesi’ni ziyaret etti.

 Şube Başkanı Bekir Kamışlı ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Ardıç, Çukurova Belediyesi’nde elden dosya takibi işleminin olmayacağını belirterek, tüm işlemlerin internet üzerinden yapılacağını ifade etti. Çukurova’da e-belediyecilik projesini hayata geçireceklerini bildiren Ardıç, işyeri açma ruhsatı müracatı gibi tüm işlemleri internet üzerinden gerçekleştireceklerini söyledi.

Sivil toplum kuruluşları ile sürekli temas halinde olacaklarını belirten Ardıç, “Adana’nın en büyük problemlerinden biri mimarlar odası, mühendisler odası gibi kuruluşlarla belediye arasındaki kopukluktur. Adana ne çektiyse sivil toplum kuruluşlarıyla belediye arasındaki çekişmeden, didişmeden çekmiştir. Bu sürtüşme nedeniyle Adana çok şey kaybetmiştir. ‘Ben bilirim, ben yaparım’ mantığı Adana’ya büyük zarar vermiştir. Biz bu anlayışla hareket etmeyeceğiz. Tüm sivil toplum örgütlerini dinleyeceğiz. Onlarla sürekli diyalog halinde olacağız.Katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz” dedi.

Her şeyi bilmelerinin mümkün olmadığına dikkat çeken Ardıç, “Belediyeciliğin okulu yoktur. Belediyeciliğin okulu belediye meclisleri ve meclisteki komisyon üyelikleridir. Belediyeciler olarak bir şehir planlamacısı veyahut bir mimar gibi teknik konulara tam olarak vakıf olamayabiliriz. Ama bilenlere danışacağız. Ortak aklı arayacağız. Kısacası tüm sivil toplum kuruluşları ile barışık olacağız” diye konuştu.

Belediye Meclis üyeliği aday listesinde mühendislere ve mimarlara ön sıralarda yer verdikleri için Ardıç’a ve AK Parti Çukurova ilçe teşkilatına teşekkür eden Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı ise sivil toplum örgütü olarak imar düzenlemesi ve benzeri konularda fikirlerinin daha fazla dikkate alınmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 12:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?