4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

AKP'nin diplomalı siyasetçileri

AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, partisinin çoğu alanda olduğu gibi siyasette de bir ilki gerçekleştirerek, diplomalı siyasetçiler yetiştirdiğini söyledi.

AK Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nde başarı gösteren 101 kursiyere sertifikaları Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. Mezuniyet töreninde konuşan AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Türkiye'nin AK Parti ile büyük bir atılım ve değişim gerçekleştirdiğini söyledi. Partisinin çoğu alanda ilkleri gerçekleştirdiğini belirten Kirişçi, Siyaset Akademisi'nin de bunlardan birisi olduğunu belirterek, "Eskiden 'siyasetin okulu olmaz, siyaset yapılarak öğrenilir' deniliyordu. Ancak biz siyasetin de okulu olabileceğini herkese gösterdik" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, AK Parti'nin tüm dünyada marka bir parti olduğunu söylerken, Milletvekili Ali Küçükaydın da AK Parti'nin Siyaset Akademisi ile siyasi hayata önemli katkı sağladığını kaydetti.

Milletvekili Necdet Ünüvar ise, bugüne kadar ülkelerin okur-yazar oranlarıyla değerlendirildiğini, ancak bundan sonraki değerlendirmede sertifikalı siyasetçilerin önemli rol oynayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından başarılı olan 101 kursiyere sertifikaları verildi.
Törene; AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yanı sıra Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, belediye başkan adayları, il kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 17:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?