2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

AKP'nin kömürleri geneleve düştü!

ADANA'daki genelevde devletin dar gelirlilere dağıttığı bedava kömür bulunduğu iddia edildi. Geneleve yapılan baskında binalardan birinin terasında 5 torba kömür çıktı.

İl genelinde 22 bin tondan fazla kömür dağıtılan Adana'da, genelevde bir kişinin cep telefonuyla çektiği görüntülerde devletin dağıttığı bedava kömürlerden olduğu saptandı.

Bu görüntülerle yapılan şikayet üzerine Seyhan Kaymakamlığı yetkilileri, polisle birlikte geneleve operasyon düzenledi.

Genelevdeki sosyal evlerden birinin terasında 5 torba kömür bulundu. Ancak, operasyonu önceden duyan bazı genelev kadınlarının bedava aldıkları kömür torbalarını götürdükleri öne sürüldü. Genelevde operasyon öncesi torbalarca bedava kömürün çıkarıldığı öne sürüldü.

Kaymakamlık yetkilileri, cep telefonuyla çekilen görüntünün kaliteli olmadığı için kömür torbalarının piyasada satılanlara mı, yoksa devletin yaptığı kömürlere mi ait olduğunun anlaşılamadığını bildirdi. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca bu güne kadar kömür yardımından 16 bin ailenin yararlandığını belirten kaymakamlık yetkilileri, bu konudaki şikayeti değerlendirdiklerini ve ihbarlar sonucunda değişik yerlerde devletin dağıtıp, piyasada satılmak istenen 740 torba kömür ele geçirildiğini açıklayarak, “Genelevdeki hayat kadınlarına bedava kömür dağıtılması söz konusu değil” dedi.

Yardım kömürlerinin satışını önlemek amacıyla çalışmalarını sürdüren polis, İstiklal Mahallesi 13 sokakta park halindeyken, kendilerini fark edip hızla uzaklaşan 01 FE 500 plakalı minibüsü durdurdu. Minibüsün arka koltuk ve bagaj bölümünde Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca dağıtılan, üzerinde ‘Satılamaz’ yazılı 76 torba kömür buldu. Gözaltına alınan ancak, kimliği açıklanmayan minibüs sürücüsü ile yanında bulunan 2 kişinin, dar gelirli ailelerden torbası 3 YTL’ye aldıkları 25 kiloluk kömürü torbası 7 YTL’den sattıklarını söyledikleri öğrenildi. Kabahatler Kanunu’na göre para cezası yazılan zanlılar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, kömürlere el kondu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 18:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmettiflis IP: 81.215.161.xxx Tarih : 1.12.2008 12:24:52

Medya nın muhtaçlara dağıtılan bu kömürler üzerinde bu denli tuhaflıklarla nasıl bir kamuoyu oluşturmayı becermek istediği hedefledikleri medyacılık anlayışı olmasa gerek.Önemli olan bu yardımın yapılıp yapılmamasındaki isabetlilik ise buna hiçbir vicdan sahibi olumsuz bakmaz.Arada birinin bu torbalardan satması veya kömürün namusundan ne çıkacak bilinmez.Ya kömür bir villa da ya da malikanede çıksaydı.kömürün çıktığı o malum yer in muhtaçlardan olmadığını bilebilmek de ayrı bir meziyettir.Eğer o malum yere gıbta ile bakılıp kömürün orada ne işi var denilmek isteniyorsa o gıpta da bulunan medya tarafına ait bir anlayıştır ve kamuoyunu yine ilgilendirmeyecektir.Yok eğer kömür verilip oyu istenen genelev olunca garipseniliyorsa bırakın ordakilerin oyuna itibar edilsinde oy vermemek için icat peşindeki medyatiklerin oyu dışlanmış olsun.memleket için oyların da hayırlısı vardır ve kimsenin tekelinde de değildir.Yapmacık hiç değildir.