2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

AKP'nin temayül yoklaması başladı

AK Parti'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 12 büyükşehirde gerçekleştirdiği temayül yoklaması, Adana'da başladı.

Seyhan Oteli'nde gerçekleştirilen temayül yoklamasında, Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ, Pozantı, Yüreğir, Kozan, Feke, Karaisalı, Saimbeyli, İmamoğlu ve Seyhan ilçe belediyeleri için sandık konuldu. Girişte kayıt yaptıran yaklaşık 2 bin delegenin salondaki yerlerini almasının ardından toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Edirne Milletvekili Necdet Budak, MKYK Üyesi Ekrem Erdem ve Adana İl Başkan Vekili Sabahattin
Bekis'ten oluşan divan yerini aldı.

Oy kullanma işlemi öncesi kürsüye gelerek bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, AK Parti olarak geçen yerel seçimde yüzde 42 oy aldıklarını, ardından genel seçimde bu oranı yüzde 47'ye çıkardıklarını anımsatarak, önümüzdeki seçimde çıtanın daha da yükseldiğini belirtti.

Gedikli, "Biz her seçimde başarımızı ileriye taşımak isteyen bir partiyiz. Bu gayreti ve çabayı gösterdiğimiz takdirde 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimden de başarıyla çıkarız" dedi.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle hareket ettiklerinin altını çizen Gedikli, "Bu gayeyle çalışırsak hedeflerimize daha kolay ulaşırız. Bize verilen koltuklar emanet koltuklardır. Bu koltuğa layık olmak için çalışmalıyız. Bütün koltuklar emanettir. Biz bu emanetin karşılığını vermek zorundayız. Bu da hizmet ederek olur. Bu hizmeti layıkıyla yerine getirdiğimizde AK Parti'nin sırtı yere gelmez. Bazıları iktidara bir iki dönem için geldiğimizi sanıyor, ancak bu destek devam ettiği sürece AK Parti rüzgarı esmeye devam edecek" diye konuştu.

Yaptıkları temayül yoklamasının, parti içi demokrasinin bir göstergesi olduğunun altını çizen Gedikli, "Parti içi demokrasiyi yerleştirmeye devam ediyoruz. Parti içi demokrasinin olduğu yerde başarı olur, dinamizm olur" dedi.

Gedikli'nin konuşmasının ardından oy verme işlemine geçildi. Basına kapalı olarak gerçekleşen oy verme işleminin akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.
AK Parti'nin temayül yoklamasında büyükşehir belediye başkanları için; il yönetim kurulu başkan ve üyeleri, il kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, büyükşehir bünyesindeki ilçelerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri, İl Disiplin Kurulu üyeleri, İl Demokrasi ve Hakem Kurulu üyelerinin görüşleri
alınacak.

AK Parti'li mevcut ilçe belediye başkanları için ise; il yönetim kurulu başkan ve üyeleri, il kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, ilçe gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, ilçe disiplin kurulu üyeleri, ilçe belediye meclis üyeleri oy kullanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 15:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?