3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Akraba ziyaretine geldi, dolandırıldı

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nden Adana'ya akrabalarını ziyarete gelen çiftçi 59 yaşındaki Mahmut Koçhan'ın 6 bin 700 YTL'si, kendilerini polis olarak tanıtan 4 kişi tarafından dolandırıldı.

Evli, 10 çocuk babası Kızıltepeli Mahmut Koçhan, 23 Ağustos akşamı geldiği Adana'da otomobilini otoparka park ettikten sonra dinlenmek için İnönü Parkı'na oturdu. Yanına yaklaşan bir kişi, Koçhan'dan çakmağını istedi.

Çakmağı alıp sigarasını yakan kişi, Koçhan ile samimiyet kurup sohbet etti. Bu kişinin yanına sokulmasından ürküp bir süre sonra kaçarcasına uzaklaşan Koçhan, otomobilini almaya giderken, kendilerini sivil polis olarak tanıtan 3 kişi yoluna çıktı. Sahte polislerden biri, Koçhan'ın parkta oturduğu kişiyi de kolundan tutarak yanlarına getirdi.

Polis kimliği gösteren sahte polisler, “Seni kötü bir adam ile gördük. Fotoğrafını da çektik. Seni rezil ederiz. Bu işi 1000 YTL'ye kapatırız” dedi. Sahte polisler, üzerinde istedikleri kadar nakit para bulamadıkları çiftçiyi, Emniyet Müdürlüğü'ne götüreceklerini söyleyerek otomobilini de otoparktan aldırdı.

Polislerden 2'si ‘Kötü adam’ dedikleri kişiyle yolda inerken, diğer sahte polis, Dörtyolağzı Mevkii'ndeki bir banka ATM'sine Koçhan'ı götürdü, şifresini öğrendiği 2 kredi kartıyla para çekti. Kartları alıp, çiftçiyi bırakan polis, “Şimdi git. Bunu kimseye anlatma. Senin için iyi olmaz. Seni rezil ederiz” diyerek Koçhan'ı bıraktı. Sahte polislerin aldığı 2 kredi kartıyla 2 günde Adana ve Mersin'deki farklı ATM'lerden toplam 6 bin 700 YTL çekildi.

Dolandırıldığını anlayınca polis merkezine giderek şikayetçi olan, bankayı da arayarak kredi kartlarını iptal ettiren Koçhan, “İnönü Parkı'nda otururken, yanıma gelen şık giyimli, sakalsız, beyaz tenli biri, çakmağımı istedi, ben de verdim. Sigarasını kendi yaktıktan sonra bana sokuldu. Bu arada ben yanından uzaklaştım. Bir süre sonra da benimle onu görüntülediklerini söyleyen ve kendini polis olarak tanıtan 3 kişi tehdit ederek beni dolandırdı. Suçlular bir an önce yakalansın. Saflığımın kurbanı oldum. Suçum, günahım yoktur. Polis olduklarına beni inandırdılar” dedi.

KALAN PARASINI DA İSTEDİ

Koçhan, polis merkezinde ifade verirken de kendisini arayan ve adının Ahmet K. olduğunu bildiren dolandırıcı, “Biz, Mersin Kızkalesi'ndeyiz. ATM kartını yuttu. Limitinde olan 4 bin YTL'yi de hesabımıza yatır. Bu iş bitsin. Yoksa senin için fena olur. Kimseye de bir şey söyleme” diyerek telefonu kapattı. Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü'nde sabıkalıların fotoğraf albümünden dolandırıcıları teşhis etmeye çalışan Koçhan'ın verdiği eşkal doğrultusunda dolandırıcıları arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 13:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?