2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Akrep'ten kaçış olmayacak

GÖSTERİCİLER

"Akrep" adı verilen ve özellikle toplumsal olaylarda müdahale aracı olarak kullanılan Çevik Kuvvet araçları artık modernize oldu.

Yaklaşık 1 yıl önce Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in toplumsal olaylarda daha iyi delil toplanması için araçların kameralarının yenilenmesi için bir proje sundu. Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Kesmez'in projesini kabul ederek Türkiye genelinde bulunan 54 Akrep aracını modernize çalışması başlattı. 2010 yılında 54 araçtan 36 tanesi modernize edilerek yeni

kamera ve teknik aletlerle donatıldı. Bu donanımı kullanması için 36 Çevik Kuvvet polisine de Adana'da kurs verildi. Yaklaşık bir hafta süren kurstan sonra bugün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasında Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in de katıldığı bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Kesmez, Güvenlik Daire Başkanlığı'nın koordinesinde 54 araçtan 36 tanesinin kamera sisteminin yenilendiğini belirterek, "Akreplerde kamera sistemi çok önemli. Çünkü bu araçlar sürekli toplumsal olaylara müdahale ediyor. Burada yaşanan olayları ve olaylara katılanları teşhis etmek için kamera sisteminin önemi çok büyük. Olayları delillendirmek için kameraların yenilenmesi bizim performansımızı daha da artıracak" dedi.

Konuşmanın ardından Kesmez, kursu başarıyla bitiren 36 polise sertifikasını verdi. Kesmez ardından Akrep aracının içinde gazetecilere poz verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 12:12:03
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 12:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?