4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Aksantaş konutları nihayet!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gazetecilere tahsis edilen Yüreğir Aksantaş konutlarında sona gelindi.

Teslim tarihinin üzerinden 2 yıl geçmesine karşın bir türlü teslim edilmeyen TOKİ Aksantaş Konutları ile ilgili olarak Ankara’dan gelen mühendisler, müteahhit tarafından yapımı tamamlanan binaları kontrol ederek teslim almaya başladılar.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile Türkiye Gazeteciler Sendikası’na mensup üyelere tahsis edilen 292 konutun sahiplerinin 1 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında belirlenecek günlerde konutun bulunduğu alana davet edilerek burada hak sahiplerine evlerinin demirbaş listelerinin verilerek kontrol etmelerinin sağlanacağı kaydedildi.

Hak sahibi olan gazeteciler, kendilerine verilen listelerdeki demirbaşları kontrol ederek eksikliklerin belirleneceği ve bu eksikliklerin giderilerek gazetecilerinin 1 Nisan 2009 tarihi itibariyle geçici kabulü yapılacak olan konutlara yerleşmelerine izin verileceği bildirildi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleri, TOKİ konutlarını yerinde denetleyerek yetkililer ile evlerin teslimi konusunda görüştü.

TOKİ yetkilileri, ÇGC ve TGS’ye resmi yazı ile hak sahibi olan gazetecilerin demirbaş eşyaların kontrol edilmesi ile ilgili günleri belirten çizelgeyi önümüzdeki bir hafta içinde göndereceklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 12:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?