4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Aksoy, öğrencilere heykeli anlattı

Türkiye’de ve yurtdışında çok sayıda sergiye imza atan, ünlü heykel sanatçısı Mehmet Aksoy, Özel Bilimkent Okulları’nda düzenlenen konferansta, öğrencilere heykel sanatının inceliklerini anlattı.

Heykeltıraşlığın, forumlara desen vererek ışıkları yansıtma sanatı olduğunu söyleyen Aksoy, “Heykel ile biblo birbirinden çok farklı şeylerdir. Biblo süstür, aksesuardır. Biblonun duyguları, düşünceleri yoktur. Fakat heykel canlı gibidir. Her heykelin bir kişiliği, etiği, duyguları, dünya görüşü ve anlattıkları vardır. Heykeller biz heykeltıraşların iletişim araçlarıdır. Bizler kendimizi yapmış olduğumuz eserlerle ifade ederiz. Her eserin mutlaka bir hikayesi vardır” dedi.

Çalışmalarında, savaş, barış, kardeşlik, aile, siyaset, anne duygusu, iş göçü, ayrılık ve kader gibi çok sayıda farklı temayı işleyen Aksoy, “Dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı forumlarda, farklı heykeller yaptım. Bir heykelin tamamlanması, artık kişilik sahibi olması ve sonsuza dek yaşaması demektir. Benim için heykellerimden ayrılmak bir babanın evladından ayrılması gibi zor oluyor. Ama gönlüm rahat, çünkü hepsinin duyguları var, yalnız da yaşayabiliyorlar” diye konuştu.

Konuşması süresince yapmış olduğu heykelleri multivizyon gösterisi ile perdeye yansıtan Aksoy, söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 16:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?