4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Aksu: Söyledikleri çok yakışıksız

ABDÜLKADİR AKSU ADANA'DA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, polisle tartışan AK Parti eski Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edildikten sonra kararı beklemeden istifa ettiğini belirterek, "İstifa ederken söyledikleri bir vekile yakışmadı. Çok yakışıksız oldu" dedi. Aksu, demokratik açılımı da, hiçbir sürecin engelleyemeyeceğini de söyledi.

Aksu, AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ile birlikte Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir düğün törenine katıldıktan sonra bugün AK Parti Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi.

Demokratik açılımın birdenbire ortaya çıkmadığını, AK Parti'nin kuruluşunda tüzüğünde bulunduğunu belirten Aksu, şöyle konuştu: "Kimine göre Güneydoğu sorunu, kimine göre Kürt sorunu bu ülkede var. Bizim ülkemizde sadece Kürt sorunu değil, azınlık, alevi, sosyal ve ekonomik sorunlar da var. Başbakan, Diyarbakır konuşmasında bunları söyledi. Biz ülkemizin sorunlarını çözmek için adına 'demokratik açılım' dediğimiz bir süreç başlattık. Bu sürece ilk önce siyasi partilerden destek istedik. 'Gelin ülkenin sorunlarını beraber çözelim ' dedik ama iki parti kapıları kapattı. Bir parti 'kesinlikle görüşmeyiz' derken bir parti açık kapı bıraktı ama daha sonra bizzat Başbakan'ın mektup yazarak başvurmasına rağmen onlarda kamera isteyerek işi savsakladı."

Aksu, amaçlarının "demokratik açılımla demokrasiyi geliştirerek, hak ve özgürlüklerin genişletilmesi" olduğunu söyledi. Ayrıca terör belasından dolayı 25-30 yıldır 300 milyar dolar para harcandığını anlatan Aksu, şunları söyledi: "Bu paraya neler yapılmaz ki. Biz yıllarca hükümetlerin görmediği sorunları görüp çözmek istiyoruz. Bunun için her kesime gittik. Sivil toplum örgütleriyle tek tek görüştük. Herkes buna bir katkıda bulunsun dedik. Ama kimisi katkı koydu kimi koymadı. Ancak biz anaların,

bacıların gözyaşının dinmesi ve babaların feryatların bitmesi için bunu ne olursa olsun yapacağız demokratik açılımı, hiçbir süreç engelleyemeyecek."

DEMOKRATİK AÇILIM YAVAŞ YAVAŞ GERÇEKLEŞECEK

Demokratik açılım sürecini koordine eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın mecliste kısa, orta ve uzun vadede somut adımlar atılacağını belirttiğini, bütçe görüşmelerinin bitmesiyle birlikte orta vadede yapılacak adımların atılmaya başlanacağına dikkat çeken Aksu, Meclise 'Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu' kurulması için yasa tasarısı getirilecek" dedi. Bu yasa tasarısında Türkiye'de en çok konuşulan konulardan biri olan polisi polise şikayet ediyoruz, jandarmayı jandarmaya şikayet ediyoruz. Bu nedenle bir

şey olmuyor şikayetinin sona ereceğini anlatan Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü bağımsız bir komisyon kurulacak. Şikayetleri bunlar inceleyecek. Yasa tasarısı buna benzer demokrasiyi geliştiren ve hak ve özgürlükleri genişleten maddeleri içerecek. Böylece demokratik açılım yavaş yavaş gerçekleşecek."

Demokratik açılımı anlatmak için demokratik açılım kitapçığı hazırladıklarını anlatan Aksu, bu kitapçığı partinin il başkanlıklarına göndereceklerini ve demokratik açılımın vatandaşlara mutlaka anlatılması gerektiğini söyledi. Aksu, ayrıca AK Parti'nin demokratik açılım sürecinden sonra oylarının düştüğü yönündeki dedikoduların yalan olduğunu, yaptırdıkları anket sonucunda AK Parti'nin oyuna bütün siyasi partilerin toplam oylarının bile yetişmediğini anlattı.

Aksu, bir muhabirin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast girişimi iddiasıyla ilgili sorusuna şöyle karşılık verdi: "Ben bununla ilgili bir şey söylemeyeceğim. Yargı söylüyor. Daha ilk geceden itibaren savcılar olaya el koydu. Bir gece önce karargahta yine savcıların nezaretinde arama yapıldı. Dün ikinci bir kez daha karargahta savcılar nezaretinde arama yapıldı. Yargının sonucunu bekleyelim."

AK Parti eski Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın istifa ederken Başbakan hakkında söylediği sözler hakkında soruya ise Aksu şöyle cevap verdi: "Çok yakışsız buldum bu lafları. Ona yakıştıramadım. Başından beri partimizin bir milletvekili olarak, hizmet etmiş bu zat parti MYK'sı tarafından tedbirli olarak ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. O da onu beklemeden istifa etti. İstifa tek taraflı bir iradedir. Ama o söylediği laflar hiç yakışmadı çok yakışıksızdı."

Aksu, BDP'li belediye başkanlarının tutuklanmasıyla ilgili soru hakkında da şunları söyledi: "Eylemleri tasvip etmek mümkün değil. Şiddetle her zaman söylüyoruz bir yere varılmaz. Hele bir siyası parti meseleleri siyasi zemin olan parlamento da çözülmesi ve oraya getirilmesi gerekir. Bu operasyona gelince onda da yargı süreci devam ediyor. Bu açılımı hiçbir siyasi partiye endeksli değil inşallah devam edecek."

ABDÜLKADİR AKSU ADANA'DA
ABDÜLKADİR AKSU ADANA'DA
ABDÜLKADİR AKSU ADANA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 13:47:04
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 14:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?