2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Aksu'nun projesi hayata geçiyor

Adana İl Genel Meclisi Üyesi Dr. Halil Aksu'nun hazırladığı "Bölgesel Kalkınma Projesi"nin birinci ayağı gerçekleşiyor.

Ulaştırma Bakanlığı, "Çukurova Havalimanı"nın Tarsus'a yapılması için çalışma başlattı.

Meclis Üyesi Dr. Aksu, yaptığı açıklamada, hazırladığı proje kapsamında İskenderun-Mersin arasındaki sahile duble yol yapılarak bölgenin turizme kazandırılması, Adana'ya yapılması düşünülen sağlık kentinin Tarsus'un güneyine kurulması ve Adana Havalimanı'nın da bu bölgeye taşınması için proje hazırladığını hatırlatarak, projenin hayata geçiriliyor olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Projenin, bölgenin kaderini değiştireceğini ifade eden Dr. Aksu, "Ulaştırma Bakanlığı, yeni bir havalimanı için kolları sıvadı. Adana-Mersin arasında kurulacak havalimanına ilişkin fizibilite ve proje hazırlıklarını başlatan Ulaştırma Bakanlığı, havalimanının yapım ihalesine gelecek yıl çıkılmasını planlıyor. Adana'daki havalimanının yetersiz kaldığı ve potansiyelinin artması nedeniyle ihtiyacı karşılayamadığı, ancak mevcut tesislerin de büyütülmesinin uygun olmadığına karar verilmiş. Dolayısıyla bizim hazırladığımız "Bölgesel Kalkınma Projesi"nin ayaklarından birisi gerçekleşiyor" dedi.

Dr. Aksu, havalimanıyla birlikte Adana'nın kuzey doğusuna yapılması planlanan "Sağlıkkent"in de Tarsus'a kurulması gerektiğini vurgulayarak, "İskenderun-Mersin arasındaki sahile duble yol yapılarak bu yol Tarsus'a yapılması düşünülen havalimanına ve "Sağlıkkent"e bağlanmalı. Dolayısıyla diğer yolcuların yanı sıra hastaların da hem Sağlıkkente hem de havalimanına ulaşımı kolay olur. Ayrıca, duble yol, İskenderun-Mersin arasındaki sahilin turizme kazandırılmasını sağlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 12:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?