4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Alacağını isteyen ortağını öldürdü

ADANA'da 28 yaşındaki Erkan Kutluana, 750 lira alacak yüzünden tartıştığı ortağı 48 yaşındaki inşaat işçisi Gani Güven'i kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Olay, Kazım Başer Mahallesi, Ege Bagatur Bulvarı üzerinde saat 22.30'da meydana geldi. Aynı inşaatta ortak taşeron işçi çalıştıran Erkan Kutluana, yaptıkları iş nedeniyle Gani Güven'e 750 lira borçlandı.

Uzun zaman ortağından parasını alamayan Güven, dün akşam alacağını istemek için Erkan Kutluana'nın yanına gitti. Her ikisi de alkollü olan ortaklar, para yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine, Erkan Kutluana, yanında taşıdığı bıçağı Gani Güven'in kalbine sapladı. Ağır yaralı olarak Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan bir erkek çocuk babası Güven ameliyata alındı, ancak müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Arkadaşını öldürdükten sonra kaçan Erkan Kutluana, yakalanarak gözaltına alındı.

Gani Güven'in öldürüldüğünü öğrenen 20 yıllık eşi Filiz Güven, "750 lira için değer miydi. Oğlumuzu beraber büyütmeyecek miydik, Gani söz vermiştin, ben şimdi ne yapacağım?" diye feryat etti. Sinir krizi geçiren Filiz Güven'i yakınları teselli etmeye çalıştı.

Akıncılar Polis Merkezi ekiplerince gözaltına alınan Erkan Kutluana,sorgusunda suçunu itiraf etti. Kanlı elbiselerini değiştirdikten sonra Cinayet Bürosu'na götürülen Kutluana, "Alacağı vardı, yanımıza gelip parayı istedi. Şimdi veremeyeceğimi, sonra ödeyebileceğimi söyledim. Anama küfretti. Alkollü olduğum için dayanamadım, bıçağı sapladım" diye konuştu.

Gani Güven'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 20:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?