3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Alacak kavgası kanlı bitti

ADANA’da amcasının oğlu 29 yaşındaki Ramazan Kodaman’ı, alacağı için tabancayla öldürdüğü iddia edilen besici 37 yaşındaki Mehmet Kodaman hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

İsmetpaşa Mahallesi’nde oturan Mehmet Kodaman, amcasının oğlu Ramazan’a senetle 70 bin YTL’lik koyun sattı. Ramazan Kodaman, borcunun 10 bin YTL’ik bölümünü ödemek için geçen 7 Ocak günü amcasının oğlunu evine çağırdı.

Bu sırada çıkan tartışmada iddiaya göre Mehmet Kodaman tabancayla Ramazan Kodaman'ı öldürdü. Yurtdışına kaçma hazırlığı yaparken, olaydan 8 gün sonra Gürselpaşa Mahallesi’nde yakalanıp tutuklanan Mehmet Kodaman hakkında Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Ömür boyu hapis cezası’ istemiyle dava açıldı.

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Kodaman, tutuklandığı mahkemedeki savunmasında amcasının oğlunun kazayla öldüğünü iddia etti. Ramazan ve kardeşlerinden 200 bin YTL alacağı olduğunu savunan Kodaman, cinayet anını şöyle anlattı:

“Ramazan’ın borcu ise 70 bin YTL’ydi. Uzun süredir borçlarını ödemiyorlardı. Ramazan ile görüştüğümde borcunun 10 bin YTL'sini ödeyeceğini söyledi. Beni parayı vermek için evine davet etti. Benim de Bilal adlı bir arkadaşa 10 bin YTL borcum vardı. Bu parayı alıp Bilal’a verecektim. İkimiz birlikte Ramazan’ın evine motosikletle gittik. Kapıda beni elinde bir beyaz havlu ile karşıladı.

‘Çek ve senetleri getirdin mi? dedi. Ben de borcunun fazla olduğunu o yüzden getirmediğimi söyledim. Küfür etmeye başladı. Havlunun altında silahı görünce üzerine atladım. Boğuşma sırasında tabanca patladı. Tabancaya ben kesinlikle dokunmadım. Tabanca da bana ait değildir.”

DHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 12:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?