1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Aldırmaz engellileri unutmadı

ALDIRMAZ ENGELLİLERİ UNUTMADI

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’yı daha engelsiz bir kent yapabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

“Engelliler Haftası” nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda engelli vatandaşlarla biraraya gelen Başkan Vekili Aldırmaz, çiçek ve alkışlarla karşılandı. Sözlerine “İşitme engelli futbol takımı Türkiye 2.’si oldu. Onları tebrik ediyorum” diye başlayan Aldırmaz, “Bu bizim için büyük övünç kaynağı. Oyuncularımız birbirlerine sarılmışlar, dimdik tekvücut olmuş muhteşem bir tabloyu ortaya çıkarmışlar. Onları yetiştiren anneleri, babaları ve sizleri kutluyorum” dedi.

Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya’nın da bulunduğu törende, engelli vatandaşların engellerini kaldırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Önceden eski belediye binasına engelli arkadaşlarımız çıkamıyordu. Şimdi asansör ve iki rampa yaptırdık. Çok kolay çıkabileceksiniz. Bugün 80 tane tekerlekli sandalye, 300 adet baston dağıtacağız. Sadece bu yıl içerisinde dağıttığımız sandalye sayısı 330’a ulaştı. İhtiyacı olan arkadaşlarımıza sandalye dağıtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’ndeki Engelliler Şube Müdürlüğü’nün, engellilerin emrinde olduğunu anlatan Aldırmaz, sorunlarınızın anında çözülmesi için talimat verdiğini kaydetti. Aldırmaz, belediye otobüslerinin tamamını yakın bir zamanda engelsiz hale getireceklerini de bildirdi.

Bir engelli vatandaşın kaldırımların engellilere uygun hale getirilmesini talep etmesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, şöyle konuştu;

“Bu duyarlı arkadaşımızın talebi yerinde. Zaten biz göreve geldiğimiz günden itibaren, kaldırımları engelsiz hale getirmeye çalışıyoruz. Uğur Mumcu Meydanı’nı düzenliyoruz. Hastaneler Kavşağı ve değişik noktalarda çalışacağız. Kuruköprü Meydanı, 5 Ocak Meydanı, Abidinpaşa, Kızılay Caddesi’ndeki engellerin tamamını kaldıracağız”.

Başkan Vekili Zihni Aldırmaz daha sonra, bedensel engelli vatandaşlara 80 adet tekerlekli sandalye, görme engelli vatandaşlara da 300 adet baston dağıttı. Duyarlı davranışı nedeniyle Başkan Vekili Aldırmaz’a teşekkür eden engelli vatandaşlar, “Allah sizden razı olsun” dediler. Engelli vatandaşlar, Aldırmaz’a ayrıca plaket ve çiçek verdiler.

ALDIRMAZ ENGELLİLERİ UNUTMADI
ALDIRMAZ ENGELLİLERİ UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 10:48:03
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 21:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?