4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Aldırmaz'dan Eroğlu'na teşekkür

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ak Parti İl Kongresi nedeniyle Adana'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Sofulu çöplüğünün kaldırılmasına ilişkin "Proje desteği ve teknik destek vereceğiz. Gerekirse maddi destek vereceğiz, katkıda bulunacağız" şeklindeki sözlerine teşekkür etti.


Bakan Veysel Eroğlu'nun İl Başkanı Mehmet Sağlam tarafından yanlış bilgilendirildiğini kaydeden Aldırmaz, "Partisinin İl Kongresi'nde konuşan Mehmet Sağlam 'Sofulu çöplüğünün ıslah edilmesi yada kaldırılması gerekmektedir. Adanalılar olarak bizim sizden ricamız lütfen bu çöplüğe bir el atınız' diyerek bilgi eksikliğinden dolayı Sayın Bakanı da yanlış bilgilendirmiştir. Bunun üzerine Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu 'Aslında Bu görev Adana Büyükşehir Belediyesi'nindir. Biz proje desteği ve teknik destek vereceğiz. Gerekirse maddi destek vereceğiz, katkıda bulunacağız' şeklinde karşılık vermiştir.


Sayın Bakan'ın yanlış bilgilendirilmesine rağmen bakanlık olarak projeye gereken desteği vereceklerini ifade etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Bakan'a Adana'ya gösterdikleri bu ilgiden dolayı kent halkı adına teşekkür ediyoruz.


Ancak Sofulu çöplüğü ile ilgili her türlü proje ve finansman belediyemizce sağlanmış olup ihalesi dahi yapılan tesislerin inşaatına da başlanmıştır.
Bilindiği üzere, Kanalizasyon Arıtma Tesisleri'yle, İçme Suyu Arıtma ve Şişeleme Tesisleri'yle, Seyhan Rekreasyon Vadisi ve göl çevresi sosyal yaşam alanlarıyla, Yeni Adana ve Yeni Yüreğir gibi milyonluk nüfusu barındıracak imar düzenlemeleriyle, Adana Büyükşehir Belediyesi Türkiye'ye öncülük yapmış olup, çöp sorununu da sonuca bağlamıştır. Adana Büyükşehir Belediyesi, bu projeler için iç ve dış kaynağı hükümet bütçelerine tek lira yük getirmeden sağlayan belediyedir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 12:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?