2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Alev Türker: SSK'lılara hizmete hazırız

Türkiye Eczacılar Birliği 4. Bölge Eczacılar Odası Genel Sekreteri Eczacı Alev Türker, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mensuplarına hizmete hazır olduklarını söyledi.

Eczacı Alev Türker, hükümetin yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı sağlık hizmetinin tek çatı altında sunumunu öngören çalışma çerçevesinde, SSK mensuplarının da serbest eczanelerden ilaç almasına imkan tanıyan projenin son safhaya geldiğini belirtti. Türkiye Eczacılar Birliği (TEB), ilaç üretici firmaları ile hükümetin 4 gündür yaptığı toplantının ardından salı günü protokol imzalanacağını kaydeden Türker, "SSK mensupları adına sevindirici bir sonuç. Bugüne kadar uzun kuyruklarda ilaç alma çilesi çeken SSK’lılar da artık serbest eczanelerden faydalanabilecek. Yazılan reçetelerdeki ilaçların aynısını büyük oranda alamayan SSK mensupları, artık bizlerden ya aynı ilacı yada tam muadilini alabilecek. Bu onların adına fevkalade güzel bir sonuç" değerlendirmesini yaptı.

Yaşanan süreçte ve alınan sonuçta eczacıların da büyük fedakarlıklar yaptığını ifade eden 4. Bölge Eczacılar Odası Genel Sekreteri Eczacı Alev Türker, "Bizler de bu sonucun alınmasında önemli bir fedakarlık yaptık. Daha önce yüzde 2.5 olan kurum iskontosunu yüzde 3.5’e çıkardık" dedi. Türker, sağlık sisteminin tek çatı altında uygulamasına yönelik çalışmanın doğru bir tercih olduğunu da sözlerine ekledi.

adana
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 11:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?