4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ali Rıza dede gençlere taş çıkarttı

Adana Huzurevi'nde Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen eğlencede, 67 yaşındaki Ali Rıza Coşkun, tekerlekli sandalye ile "Çökertme" oynayarak adeta gençlere taş çıkarttı.

Huzurevinde yaklaşık 2 yıldır kalan ve 5 yıl önce şeker hastalığı yüzünden sağ ayağı dizinin altından kesilen emekli öğretmen Ali Rıza Coşkun, ilk önce eğlenceye katılmayarak yatmayı tercih etti. Ancak Ali Rıza dede, "Çökertme" türküsünün melodisini duyunca tekerlekli sandalyesine binerek eğlencenin düzenlendiği salona geldi. Tekerlekli sandalyesinde tek başına Çökertme oynamaya başlayan Ali Rıza dedeye arkadaşları da alkışla tempo tuttu.

Ali Rıza Coşkun'un arkadaşları ve Huzurevi Müdürü Nurdan Kama da bir süre sonra oyuna dahil oldular. Ali Rıza dede, yaklaşık 10 dakika tekerlekli sandalyesi ile sahnede kalarak gençlere adeta taş çıkarttı. Ali Rıza Coşkun oyunun sonunda tekerlekli sandalyesinden kalkarak sahneyi ayakta terk etti.

Eğlence programının düzenlendiği sırada moralinin çok bozuk olduğunu ve bu yüzden yatmayı tercih ettiğini ancak "Çökertme" türküsünü duyunca oynamak istediğini ve görevlilerin yardımıyla tekerlekli sandalye ile eğlencenin yapıldığı salona geldiğini söyleyen Ali Rıza dede, "Tekerlekli sandalye ile oynamak zor olmadı. Sizde gördünüz çok rahat oynadım. Gençlere taş çıkarttım. Terlemeseydim daha devam edecektim. Terlediğim için oyunu bıraktım. Oyun sonunda da tekerlekli sandalyeyi bırakarak ayağa kalktım.Beni alkışlayanları selamladım" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 11:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?