2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Alışveriş Festivali' başladı

Adana'da, küresel mali krizin etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla düzenlenen "Alışveriş Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, kortej yürüyüşü öncesi, oda binasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ve diğer oda, borsa ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, 3 yıl süresince düzenledikleri festivali geleneksel hale getirdiklerini, ancak ekonomik rayın yerine oturmasıyla festivale ara verdiklerini anımsattı.

Şu an yine olumsuz bir dönemin içerisinde bulunulduğunun altını çizen Baş, etkinliğin ekonomik olumsuzlukların daha da büyümesine engel olmayı amaçladığını kaydetti.

Baş, küresel mali krizin etkilerinin Türkiye ve doğal olarak Adana'da ağırlıklı olarak hissedilmeye başlandığına dikkat çekerek, "Bu kampanyayı başlatarak, krizin etkilerini en aza indirmeyi, dayanışmanın yanı sıra birlik ve beraberlik ruhunu ön plana çıkarabilmeyi, ekonomik krizin etkileri altında ezilen üretici-esnaf-tüketici üçgenini biraz da olsa rahatlatabilmeyi hedefledik" diye konuştu.

Kampanyanın hem vatandaşlar hem de tüccar ve esnaf için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Baş, şunları söyledi:

"Çünkü bu kampanya durma noktasına gelen çarkların dönmesine, işten çatılma noktasına gelen binlerce kişinin işine devam edebilmesinin sağlanmasına destek niteliğinde anlaşılmalı. Bu kampanyayla piyasalara hareketlilik kazandırmayı hem de bozulmaya yüz tutan motivasyonu en yüksek seviyeye tırmandırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle herkes gücü ve inisiyatifi doğrultusunda bu kampanyaya destek vermeli."

Bu sabah Adana bulvarları, caddeleri ve sokaklarının alışveriş festivaliyle ilgili duyuru ve afişlerle donatıldığını belirten Baş, "Etkinliğin piyasalarda yaşanan ekonomik durgunluğun aşılmasına ve çarkların yeniden dönmeye başlamasına katkıda bulunacağına inanıyoruz" dedi.

Baş, "Şimdi al ucuz al" sloganıyla başlattıkları festivale katılacak firmaların, oluşturulan komisyonlar tarafından belirlenen katılım şartlarına uymayı ve kampanya süresince kendilerince mümkün olabilecek en yüksek indirimi uygulamayı taahhüt ettiğini de bildirdi.

Şaban Baş'ın açıklamasının ardından, ATO önünden kortej yürüyüşü başladı. Kent protokolü, Çakmak Caddesi'ni takiben Turhan Cemal Beriker Bulvarı Türkkuşu Kavşağı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe; Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ile çeşitli oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Valilik koordinasyonunda; belediyeler, ticaret, sanayi, esnaf odaları ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Alışveriş Festivali", 31 Aralık'a kadar sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 14:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?