3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Alışveriş Festivali yarın başlıyor

Adana'da valiliğin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Seyhan ve Yüreğir belediyeleri, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Sanayi Odası ve sivil toplum örgütlerinin birlikteliğiyle düzenlenen Alışveriş Festivali, 2-31 Aralık 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Adana Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Sanayi Odası tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, kentte durma noktasına gelen ekonomik ve ticari hayatın canlandırılabilmesine yönelik yapılması kararlaştırılan Alışveriş Festivali'nin yarın saat 11.30'da düzenlenecek yürüyüşle başlayacağı belirtildi.

Bu kampanya ile birlikte küresel ekonomik krizin bölgeye etkilerinin en aza indirilmesi ve çarşı-pazara hareketlilik getirilmesinin hedeflendiği vurgulanan açıklamada, "Bir festival havasında gerçekleştirilmesi kararlaştırılan bu kampanya ile Adana esnaf ve tüccarına içerisinde bulunduğumuz zor ekonomik koşullarda destek olabilme ve vatandaşlarımıza da ucuz alışveriş yapma olanağı sağlanması amaçlanmaktadır" denildi.

Kampanyanın Adana'nın her kesimini kapsayacak, özellikle işyerlerinin yoğunlukta bulunduğu Atatürk, Gazipaşa, Ali Münif Yeğenağa, Çakmak caddeleri gibi merkezi yerlerde yoğunluk kazanacağı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İndirim yapma taahhüdünde bulunan işyerleri, Adana Ticaret Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası'na başvurarak ne düzeyde indirim yapacaklarını belirtecekler ve konuyla ilgili hazırlanan taahhütnameye imza koyacaklardır.

Kampanya süresince kentin alışveriş merkezleri bayrak, flama ve pankartlarla donatılarak, vatandaşlarımızın gerçekten indirim yapılıp-yapılmadığına ilişkin endişeleri yok edilecektir. Bu kampanyanın kentimizin ekonomisine hareketlilik
getireceğine inanıyor, herkese hayırlı olmasını diliyoruz. Yılbaşına kadar sürecek olan bu etkinliğin başarıya ulaşması için işyeri sahiplerinin gerçek indirim uygulaması gerekiyor. Aksi taktirde amacımıza ulaşamayız."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 16:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?