4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Alışverişe gitti, 4 gündür dönmedi

Adana'da 'alışverişe gidiyorum' diyerek evden çıkan ve daha önce 12 kez evden kaçan 14 yaşındaki bir kız çocuğundan haber alınamıyor.

Edinilen bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesinde oturan B.D. (14), 28 Eylül'de evden 'alışverişe gidiyorum' diye çıkarak bir daha dönmedi. Daha öncede 12 kez evden kaçan kız çocuğu 13. kez yine evden kaçtı.

5. sınıfı bitirdikten sonra okumak istemeyen ve sürekli evden kaçmaya başlayan kız çocuğu kız yetiştirme yurduna yerleştirildi. 1.5 yıl kız yurdunda kalan B.D. yurttan da kaçtı. Daha sonra anne ve babası kızlarının başına bir şey gelmemesi için onu bularak eve getirdi. Anne Fidan D. (35) okuyup meslek sahibi olması için kızını tekrar okula yazdırdığını ancak onun yine evden kaçtığını söyledi.

Baba Mehmet D. (42) ise kızının sürekli evden kaçtığını, kendisine kötü bir muamele yapılmadığını ancak "özgürlük istiyorum" diyerek evden kaçtığını kaydetti.

Kızının istekleri karşısında ne yapacağını şaşırdığını ve çaresiz bir şekilde polise gittiğini anlatan baba Mehmet D., "Elim kolum bağlı ne yapacağımı bilmiyorum. Kızım 'özgürlük istiyorum' diyor. Biz kendisine bütün özgürlüğü tanıyoruz. Her isteğini yapıyoruz. Ama yine de 'özgürlük istiyorum' diye evden kaçtı. Ben artık buna anlam veremiyorum.Psikolojik tedavi ettirelim diyorum. Ben 'deli miyim' diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 11:58:59
Güncelleme :1 Ekim 2009 Perşembe 12:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?