2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Alman yatırımcıların gözü Çukurova'da

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Markus Lang, Alman iş adamlarının yatırımlarını, Anadolu'nun Adana gibi az bilinen kentlerine yönlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Almanya'nın Adana Fahri Konsolosu İbrahim Paksoy ile birlikte Adana Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret eden, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin Ekonomi ve Ticaret Bölümü Başkanlığını da yürüten Müsteşarı Dr. Markus Lang, iş adamları ile Adana ve Çukurova'nın yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Önümüzdeki dönemdeki çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Dr. Markus Lang, Alman yatırımcıların Türkiye'nin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük ve tanınan şehirlerinin dışında daha az bilinen Adana gibi kentlerinde yatırıma yönlendirilmesi konusunda çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Almanya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 25 milyar Euro düzeyinde bulunduğunu kaydeden Lang, Alman yatırımcıların Türkiye'nin hiç bilmedikleri kentlerindeki ekonomik potansiyeli harekete geçirmeleriyle bu miktarın katlanabileceğini kaydetti.

İki ülke arasındaki kültürel yakınlaşmanın sağlanabilmesine yönelik etkinlikler de planladıklarını kaydeden Lang, önümüzdeki ekim ayında Adana'da düzenlenecek "Alman Kültür Haftası"nın bu yöndeki çalışmaların ilk ayağını oluşturacağını belirtti. Lang, "Adana'nın Almanya açısından önemi büyük. Çünkü Adana, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı konumunda. Alman yatırımcılar da, Çukurova'da uygun iş ortakları ve iş imkanları arıyor. Bu anlamda elverişli avantajlar sunan bölgenizin potansiyelinin değerlendirilebilmesine yönelik çalışmalarımız sürmektedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?