30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Almanya'da öldürdü, Adana'da teslim oldu

ALMANYA'da gasp amacıyla 2 kişiyi öldürüp, Adana'da polise teslim olan ve savunmasında “Ben 2 kişilikliyim, cinayeti hatırlamıyorum” diyen 23 yaşındaki Abuzer Karahan, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya'ya 13 yaşındayken ailesi ile birlikte giden uyuşturucu bağımlısı Abuzer Karahan, 6 Ocak 2004’de Dusseldorf Tren İstasyonu arkasındaki ’ Hinterdem Bahadam’ genelevinde çalışan 48 yaşındaki Kanjana Krugman’ı eliyle boğarak öldürdü, olaya intihar süsü vermek için kasetçalar kablosunu boğazına bağlayıp pencere demirine astı. Evden ayrılırken Krugman’ın cep telefonu ile parasını alan Karahan, 3 gün sonra ikinci cinayetini işledi. Karahan, uyuşturucu tedavisi gördüğü hastanede tanıştığı arkadaşı 41 yaşındaki Herrn Willi Rempel’i uyurken üzerinde şeytan arması bulunan kamayı 3 kez göğsüne batırdı.

Arkadaşını öldürdükten sonra kaçan ve yerini bildirene 6 bin 500 Euro ödül koyulan Karahan, 16 Mart 2004'te Adana'da polise teslim oldu. Tutuklanıp Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘kasten 2 kişiyi öldürmek ve gasp’ suçundan yargılanan Karahan, son savunmasında, 2 kişilikli olduğunu cinayetleri nasıl işlediğini hatırlamadığını belirterek, “Şu anda düzeldim” dedi.

‘BEYNİM YIKANMIŞTI’

Karahan, daha önce mahkemede verdiği savunmasında çifte cinayeti nasıl işlediğini şöyle anlatmıştı:

“Çocukluk yıllarımda çok başarılı bir öğrenciydim. 2001'den sonra beni kullanmak isteyen bir örgütün üyeleri beni takip etmeye başladı. Bu örgütün ambleminde orak çekiç şekilleri vardı. İzin vermedim. Beni öldürmekle tehdit ettiler. Bunlardan kurtulmak için beni bir an önce öldürmeleri için boş yerlere gidiyordum. Öldürmediler. Ben de beynimi yok etmeye karar verdim. Uyuşturucuya başladım. Ölmeyince, Ren Nehri’ne atladım. Beni kurtardılar. Hastanede 3 ay tedavi gördüm. Hastaneden çıktığımda dünyaya yeni gelmiş bir çocuk gibiydim. Annem beni Türkiye’de bir kızla evlendirdi. Kendi bilincim dışında evlendim. Tekrar Almanya’ya döndüğümde beni içimde olan ikinci bir kişi yönetmeye başladı. Yeniden uyuşturucuya başladım. Örgüt üyeleri, beni İranlı bir dişçinin dişime koyduğu verici ile takip ediyordu. Sonradan vericiyi dişimden çıkarttım. Bilgisayardan silah eğitimi verdiler. Ölenlerin, örgüt üyelerinin elamanları olduğunu sanıyorum. Beynim yıkanmıştı. Ölen kişilerle nasıl tanıştığımı, onları gerçekten öldürüp öldürmediğimi bilmiyorum.”

2 kişilikli olduğunu iddia eden Karahan, polise verdiği başka bir ifadesinde ise kendisinin ABD ajanı olduğunu iddia edip, “Öldürmüş olduğum kişiler de benim gibi Amerikan ajanıydı. Kadın bana yalan söyledi. Bir şekilde bana satanizmi aşılamaya çalışıyordu. Sinirlendim ve öldürdüm. İkinci kişiyi ise o kadınla bağlantısı olduğu için öldürdüm. Pişman değilim” demişti.

Mahkeme heyeti, akli dengesi yerinde olduğu raporla da tespit edilen Karahan'ı 2 kişiyi öldürmek suçundan bir yılını hücrede geçirmek üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 13:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?