2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Alt yapı çalışmalarına hız verildi

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı köyünde, Hurdacılar Sitesi'nin yapılacağı arazide alt yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık, Adana Hurdacılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Deniz ile birlikte, Hurdacılar Sitesi'nin yapılacağı Sarıhamzalı köyüne giderek, Büyükşehir Belediyesi'nden alınan 167 dönümlük arsayı ve burada yapılan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Birlik Başkanı Barışık, gördüğü manzara karşısında çok duygulandığını, bu anlamda esnafa destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'e teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

Oda Başkanı Kemal Deniz'in, Hurdacılar Esnaf Odası Başkanlığı'na seçilmesinden hemen sonra kendisine gelerek, şehir merkezinde karma karışık vaziyette faaliyette bulunan hurdacı esnafının, modern bir siteye kavuşması için destek istediğini anlatan Başkan Barışık, hemen kolları sıvayarak öncelikle gereken arsayı almak için Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını ifade etti.

Başkan Durak ile yaptıkları görüşmeler sonucu Sarıhamzalı'nın doğusunda Nakliyatcılar Sitesi'nin yanında bulunan 167 dönümlük arsanın Hurdacılar Esnaf Odası'na alınmasını sağladıklarını kaydeden Barışık, “Bu projenin yürümesi de ayrı sorundu. Ancak Büyükşehir ve Seyhan belediyeleri büyük destek verdi. Büyükşehir, alt yapı çalışmalarını tamamladı, bulvar yaptı, ASKİ kanalizasyon ve su şebekesini tamamladı. Seyhan Belediyesi de site içi ara yolları yaparak esnafımıza destek oldu. Oda Başkanı Kemal Deniz, site için bu kadar mücadele etmezse bunlar olmazdı. Kendisini kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak ve Seyhan Belediye Başkanımız Azim Öztürk'e de tüm esnaf ve sanatkarlarımız ile Adana halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim şu siyasi ortamda hiçbir beklentimiz, amacımız yoktur. Yiğidin hakkını yiğide veriyoruz. Bu proje Adana'nın meselesidir. İnşallah belediyelerimizin devam eden desteğiyle siteyi tamamlayarak hizmete de açacağız” dedi.

Oda Başkanı Kemal Deniz de, şehir merkezinde faaliyette bulunan odaya kayıtlı 155 hurdacı esnafını modern bir siteye kavuşturmak amacıyla başlattıkları çalışmada önemli mesafe kaydettiklerini belirtirken, kayıt dışı çalışan 700'e yakın hurdacı için de projeleri bulunduğunu ifade etti.

Yapımı süren sitedeki dükkanların biner metrekarelik olacağını da belirten Deniz, “Hurdacı esnafının sorunu Adana'nın kanayan yarasıydı. Bugün Büyükşehir Belediyesi'nin arkasında, Seyhan Belediyesi'nin yanında, Yüreğir Belediyesi'nin de arka tarafında hurdacı var. Toros Mahallesi'nde, kanalda bile hurdacı dükkanları mevcut. Bu çarpık yapılaşmaya son vermek için modern bir siteye kavuşma projesi geliştirdik. Biz de çağa ayak uyduralım, kentsel dönüşüme uyalım istedik. Çok şükür başlangıcı da yaptık ve bugün temel atma durumuna geldik. Ruhsatını aldıktan sonra Ramazan Bayramı'ndan sonra da inşallah sitenin temelini atacağız. Bu meyanda, bize destek olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Durak'a, Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Yardımcısı Oktay Karakuş'a, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Kadir Küreksiz ve Şuayip Sarıkaya'ya, Seyhan Belediye Başkanımız Öztürk'e teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 16:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?