3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Altaylı ve Dündar'a suç duyurusu

Gazeteci-yazarlar Fatih Altaylı ve Uğur Dündar hakkında, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü sıradan insanlarla kıyaslayarak halkın gözünde küçülttükleri" iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Araştırmacı-şair Oktay Avcu, Adana Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasına, Fatih Altaylı ve Uğur Dündar'ı şiddetle kınadığını belirterek başladı.

Ülkedeki tüm türbanlıları Atatürk düşmanıymış gibi gösterip onları yönlendirmenin, hedef göstermenin araştırmacı gazetecilik olamayacağını savunan Avcu, "Bu kişiler, programlarına Atatürk'ü, Türkiye'yi, yaşamı ve dünyayı tanımayan, sevmeyen, ne olduğu ve kim olduğu belli olmayan, çaresiz insanları konuk edip en bayat sorularla ne yapmak istiyorlar? Atatürk'ü tartışmaya açıyor, kirletiyorsun. Böyle seviyesiz soru mu olur? 'Humeyni'yi mi çok seviyorsun, Atatürk'ü mü?' Humeyni de kim? Neyin yarışını yapıyorsunuz? Atatürk, dünyada örneği olmayan kurtuluş ve bağımsızlık savaşını bir arada yürüten tartışılmaz bir lider. Kimi kiminle kıyaslıyorsun, neyi tartışıyorsun? Bu bir oyun mudur? Bu nasıl bir sorudur?" ifadelerini kullandı.

"Her önüne gelenin Atatürk hakkında konuşup yorum yapması ayıptır, abestir, çirkindir, değerlere sahip çıkmamaktır" diyen Avcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Altaylı ve Dündar, insanları nereye götürmek istiyor? Haber değeri olmayan, seviyesiz konuşmalarla insanları bir şeylere teşvik mi ediyorlar? Ya da tahrik mi ediyorlar? Bu güzel insanı ağızlarda sakız yapmak, hiçbir kariyeri olmayan, en zavallı insanlara tartıştırmak habercilik midir, gazetecilik midir? Her iki şahıs hakkında Atatürk'e hakaretten, bu güzel insanı Türk halkının gözünde küçültmekten, gerçek bir lideri sıradan insanlarla kıyaslayarak yarışa sokmaktan, Türk insanının beynini bulandırmaktan ve yaşamı tanımakta olan körpe beyinlere kötü örnek olmaktan suç duyurusunda bulunuyorum."

Avcu, basın açıklamasının ardından adliyeye girerek dilekçesini Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 19:21:20
Güncelleme :14 Haziran 2008 Cumartesi 19:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?