5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

'Altın' gecede neler oldu neler...

12. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali’nin ödül töreni, ilginç diyalog ve görüntülere sahne oldu. Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve Halit Kıvanç ile Ayşenur Yazıcı’nın sunduğu ödül törenini çok sayıda ünlü sinema sanatçısı ve seçkin davetli gurubu izledi.

Gecenin en ilginç olaylarından biri, festivali düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın, En İyi Film Ödülü sahibi Erol Avcı’ya Altın Koza’yı verirken kendisini öptürmemesiydi. Adana Belediyesi’nde 4 dönemdir başkanlık yapan ve 12 yıldır kendisine öpüşme yasağı koyan Başkan Durak, Erol Avcı’ya da kendini öptürmeyince salondakileri kahkahaya boğdu.

Gecenin bir ilginç olayı da sunucu Ayşenur Yazıcı’nın, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü açıklayacak Kadir İnanır’a sonuç zarfını verirken yüzüne bakamaması oldu. Yazıcı’nın tavrı karşısında suskunluk yaşayan Kadir İnanır, sunucunun reklam filmini örnek gösterip, "Kadir Bey baktığı yeri yıkıyor" demesiyle gülmekten kendini alamadı.

Eğreti Gelin Filmi’ndeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görülen Nurgül Yeşilçay ise büyük ödülü almak için 14 günlük bebeğini eşi Cem Özer’e bırakıp geldi.

Lobide ve sahnede hayli heyecanlı görünen Nurgül Yeşilçay, büyük ödülü almaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, oğlu Osman Nejat’ı ilk kez yalnız bıraktığını ve babasına teslim ettiğini belirterek, "Bugün çok iyi bir uyku çekip, yarın sabah onların yanına dimdik gitmek istiyorum" dedi.

Yazı Tura Filmi’yle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülen Kenan İmirzalıoğlu da, lobide hayranlarının akınına uğradı. İmirzalıoğlu, Yazı Tura Filmi’nin seyircinin beklentilerinden çok yönetmenin isteği doğrultusunda çevrilen bir film olmasına rağmen, 300 bin izleyici sınırını aşarak zirve yapan ilk Türk filmi olduğunu söyledi. İmirzalıoğlu, "Ne zaman evleniyorsunuz?" sorusuna da, "Evlenip, ayrılmak daha mı iyi?" diyerek henüz gönlüne göre bir bayan bulamadığını ifade etti.

Festivalin en anlamlı ödülü ise Yılmaz Güney Anı Ödülü oldu. Festival Düzenleme Kurulu tarafından konulan ödül, sanatçı Halil Ergün’e layık görüldü. Ergün, Yılmaz Güney Anı Ödülü’nü alırken, "Hayatımın ödülünü aldım" dedi.

En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi Uğur Yücel ise, "Türkiye’de çok sayıda film çekiliyor, ancak yeterli seyirci bulamıyor" şeklindeki iddialara katılmazken, Türk sinema seyircisinin artık ABD filmlerinden çok, yerli filmlere rağbet ettiğini öne sürdü. Yücel, iyi filmin değerini en iyi orta sınıf izleyicinin verebileceğini söyledi. Gece, ödül alan tüm sanatçıların sahnede toplanmasıyla noktalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 13:22:34
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 13:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?