4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Altın hırsızları kameraya takıldı

Adana'da 3 kadından ikisi bir kuyumcuda oyalamak suretiyle bilezik hırsızlığı yaparken önce güvenlik kamerasına ardından polise yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi'nde meydana geldi. Kuyumcuda dükkanındaki hırsızlık girişimi, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, bilezik alma bahanesiyle iş yerine gelen 3 kadın, iş yeri sahibinden tezgahtaki bilezikleri istedi. Yaşlı kadın elindeki çantasını yanındaki genç kadına verirken, bakmak için aldığı bileziklerden birisini ceketinin cebine koydu. Daha sonra cebinden cüzdan çıkaran aynı kadın, iş yeri sahibinden tezgahtan başka bilezikleri göstermesini isterken bir yandan da cüzdandan yüklü miktarda para çıkardı.

Kadın, aldığı bileziklerden birisini cüzdanının arasına koyarken iş yeri sahibi durumu fark etti. Bunun üzerine kadının cüzdanının arasına koyduğu bileziği alan iş yeri sahibi hemen durumu polise bildirdi. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışma neticesinde bileziği çalmaya çalışan K.A. (49) ile hırsızlık anında elindeki çantayı verdiği A.Y. (22) yakalandı.

Gözaltına alınan kadınların çok sayıda hırsızlıktan sabıkası bulunduğu, aynı yöntemle 2 ayrı kuyumcudan da hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. İş yeri sahibi tarafından da teşhis edilen kadınlar, yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edildi.

K.A. adlı kadın yüzünü gizlemeye çalıştığı çanta ile kendisine görüntülemeye çalışan kameramana saldırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 10:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?