5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Altın Koza, 'Anlat İstanbul'un

12. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ödüllerin büyük bölümünü, ’Anlat İstanbul’ kazandı.

31 Mayıs-5 Haziran 2005 tarihleri arasında düzenlenen 12. Adana Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması sonuçları, Jüri Başkanı Nur Sürer ve üyeler Ahmet Soner, Burçin Yalçın, İsmail Kalkan, Mira Civelek, Oğuz Onaran, Necip Sarıcı, Murat Hasarı, Paşa Gündoğdu, Şemşi İnkaya, Aydın Sayman tarafından belirlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde, Adana Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Milletvekilleri Ayhan Zeynep Tekin Börü, Kemal Sağ ile ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır ile çok sayıda meslektaşı ve davetli hazır bulundu.

Halit Kıvanç ile Ayşenur Yazıcı tarafından sunulan ödül gecesinde Yılın En İyi Film Ödülü, ’Anlat İstanbul’a layık görüldü. Büyük ödül, festivali düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından Yapımcı Erol Avcı’ya verildi. Büyük Jüri Özel Ödülü ise, Jüri Başkanı Nur Sürer tarafından ’Korkuyorum Anne’ filmi ile Ali Düşenkalkar’a verildi. Halk Jürisi Özel Ödülü, 2005’i Adana’da ’sanat yılı’ ilan eden Vali Mustafa Cahit Kıraç tarafından ’Hayal Kurma Oyunları’ ile Tolga Baysal’a verildi. Yılmaz Güney Anı Ödülü Ahmet Soner tarafından, "Ömrümün onur ödülü" diyen Halil Ergün’e layık görüldü.

12. Altın Koza’nın en iyi yönetmen ödülü, Uğur Yücel’e; en iyi senaryo ödülü, ’Korkuyorum Anne’ filmi ile Reha Erdem-Nilüfer Güngörmüş’e; en iyi görüntü yönetmeni ödülü, ’Anlat İstanbul’ ile Mehmet Aksın’a teslim edildi.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ’Eğreti Gelin’ filmiyle,14 gün önce bir erkek çocuk sahibi olan Nurgül Yeşilçay’a, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ’Yazı Tura’ filmiyle Kenan İmirzalıoğlu’na, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, ’Korkuyorum Anne’ filmindeki rolü ile Işıl Yücesoy’a; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, ’Yazı Tura’daki başarısı ile Teoman Kumbaracıbaşı’na; En İyi Sinema Müziği Ödülü, ’Eğreti Gelin’ filmindeki müziği ile Atilla Özdemiroğlu’na; En İyi Kurgu Ödülü, ’Anlat İstanbul’ ile Niko’ya verildi.

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü, ’Anlat İstanbul’ ile Veli Kahraman’a; En İyi Stüdyo Ödülü, ’Anlat İstanbul’ ile Sinefekt’e layık görülürken; Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü ’Eğreti Gelin’ filmindeki rolü ile Eylem Yıldız’a, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü de ’Eğreti Gelin’ filmindeki rolü ile Onur Ünsal’a verildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 11:18:08
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?