3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Altın Koza alışveriş günleri başlıyor

Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası (ATO) ve Altın Koza A.Ş. tarafından 2- 8 Haziran 2008 tarihleri arasında "Altın Koza Alışveriş Günleri" düzenlenecek.

ATO'da yapılan toplantıda konuşan ATO Başkanı Şaban Baş, Adana'nın sosyo-kültürel hayatına önemli katkılar sağlayan Altın Koza Film Festivali'nin bu yıl 15'incisinin 2-8 Haziran 2008 tarihinde yapılacağını, ATO'nun 2 yıl önce üst üste 3 kez "alışveriş günleri" düzenlediğini, bu yılda alışveriş günlerinin 4'üncüsünün Altın Koza ile birlikte gerçekleştirileceğini ifade etti.

2002-2004 yılları arasında kent ekonomisinin canlandırılması amacıyla 3 yıl süreyle alışveriş günleri düzenlendiğini, 2004 yılından sonra ise ekonominin bir nebze olsun rahatlamasından dolayı alışveriş günlerine ara verdiklerini belirten Baş, "Ancak şu an yaşadığımız ama adı tam olarak konmayan kriz ortamı, tüm sektörlerde ağır bir şekilde hissedilmektedir. Adeta örtülü bir ekonomik kriz yaşanmaktadır. Bu nedenle esnafı ve vatandaşları biraz olsun rahatlatmak için tekrar alışveriş günleri düzenleyeceğiz" dedi.

Daha önceki yıllarda sadece ATO'nun yaptığı alışveriş günlerini bu yıl Altın Koza ve Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yapmayı düşündüklerini ve kampanyanın 15. Altın Koza Film Festivali ile aynı tarihlerde başlayıp aynı tarihte biteceğini söyleyen Baş, şunları kaydetti:

"Alışveriş günleri kapsamında esnafımız kendi belirlediği indirimleri uygulayarak, vatandaşı alışveriş yapmaya yönlendirecek. ATO olarak bizim indirim yapılmasında bir yaptırımımız söz konusu değil. Artık esnaf yüzde 20 ve üstünde kendine göre indirim yapacak."

Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Fevzi Acevit ise, Adana'nın ekonomisi, sanatı ve ticaretiyle uğraşanların Adana ailesini oluşturduğunu vurgulayarak, "Kentlerin gelişmesi sahip oldukları değerlerin tanıtılmasıyla olur. Adana'da çok güzel doğa, tarih ve değerli üretken insanlar var. Bizim bir de festivalimiz var. Türkiye'nin çok nadir ilinde film festivali var. Bu çok önemli bir olay. Alışveriş günleri de bu saydığım güzellikleri tamamlayacak bir etkinlik" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 15:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?