2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Altın Koza film festivali 17 Eylül’de

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ 17-24 EYLÜL’DE

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 18. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin, 17-24 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Festival'in hazırlık çalışmaları sırasında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması yönetmeliğinde önemli bir değişikliğe gidilerek dijital formatta çekilmiş filmlerin de yarışmaya başvurabilmesinin önünün açıldığını kaydeden Aldırmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Son yıllarda sinemamızın yeni yeteneklerinin ön plana çıktığının bilincinde olan Altın Koza Film Festivali, 35 mm. baskı olanağı bulamayan sinemacıları mağdur etmemek ve dünya çapında çoktan gerçekleşmiş dijital devrime ayak uydurmak için bu yenilikçi kararı aldı. Sinemamızın elde ettiği başarıların ardındaki amatör ruhu desteklemeyi bir hedef olarak belirledi. Altın Koza, aynı tarihlerde düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Kısa Film ve Ulusal Öğrenci Filmleri yarışmalarıyla genç ve öncü sinemanın kalesi olmayı da sürdürecek."

Festivalin 2011 yılı yarışma yönetmeliklerinin Şubat ayı başında festivalin internet sitesi 'altinkoza.org' adresinde yayınlanacağını belirten Aldırmaz, geçen yıl toplam 463 bin TL olan ödül miktarındaki artışın da aynı sitede duyurulacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 10:52:03
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 12:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?