3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Altın Koza jürisi Adana'da

15. Altın Koza Film Festivali kapsamında Adana'ya gelen jüri üyeleri onuruna "Hoşgeldin Yemeği" verildi.

Festivalin "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması" ve "Öğrenci Filmleri Yarışması" bölümünde jüri üyeliği yapacak olan isimler, yemeğe tam kadro katıldı.

Uptown Restaurant'a düzenlenen gecede jüri üyeleri; Sinema Yazarları Derneği Başkanı Murat Özer, Oyuncu Derya Alabora, Başak Kökükaya ve Lale Mansur, Müzisyen Cahit Berkay, Yönetmen-Yapımcı Ezel Akay, Görüntü Yönetmenleri Hayk Kirakosyan ve Feza Çaldıran, Yönetmen-Senarist-Oyuncu Sırrı Süreyya Önder, Yapımcı Sadık Deveci ile birlikte Sinema Yazarı Burak Göral yer aldı.

Gecede konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak, Adana'nın geçmiş yıllarda Türk sanat ve sinema çevrelerinde en etkili sanatçıları yetiştiren bir şehir olduğunu söyledi. Durak, "Adana, özellikle; sinema ve sanat çevrelerine yakınlığıyla bilinen bir şehirdir." diyerek şöyle devam etti:

"Bir şehrin tanıtımında ve eğitiminde sinemanın ve sanatın rolü yadsınamaz. Bu yıl, değişiklik olarak ilk kez 'Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması' düzenleniyor. Ve böylece şehrimizdeki Altın Koza 15. yılında uluslararası düzeye ulaşmış olmakta."
Türkiye'de ve yurtdışında aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren "Beynelmilel" filminin senaristi ve yönetmeni Sırrı Süreyya Önder de basın mensuplarına Yılmaz Güney ile ilgili görüşlerini aktardı.

Önder, Yılmaz Güney'i anlatırken "Onun Türk Sineması'na getirdiği bir soluk vardır." diye konuştu. Güney'in "Umut" filminin Türk Sineması'nın yapı taşı olduğunu ifade eden Önder, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O anlamda 'Umut' filminden önce ve sonra' diye ayırmak mümkün. O, kamerasını hep yoksulların yanında konuşlandırmış bir sinemacıdır. Ve başka ülke sinemalarını etkileyen tek sinemacımızdır. Bir akım yaratmıştır. Brezilyalı yönetmen Rocha ile birlikte 'Modern Politik Sinema' kuramının kurucusudur." Adana Valisi İlhan Atış'ın eşiyle birlikte katıldığı gecede, yerli ve yabancı çok sayıda konuk da yer aldı.

Türkiye'den ve çeşitli ülkelerden uzun ve kısa metrajlı filmlerle belgeselleri seyirciyle buluşturacak olan "15. Altın Koza Film Festivali" 8 Haziran'a kadar devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 09:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?