3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Altın Koza 'Limon Ağacı'yla açılacak

15. Altın Koza Film Festivali'nin, son yılların dikkat çekici yönetmenlerinden Eran Riklis'in savaşın ve sınırların anlamsızlığını anlattığı ödüllü filmi "Limon Ağacı" ile açılacağı bildirildi.

2-8 Haziran tarihleri arasında Türkiye'nin ve dünyanın hemen her köşesinden, çeşitli festivallerden ödüllerle dönmüş filmleri sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanan 15. Altın Koza Film Festivali'nin açılışı, yönetmenliğini Eran Riklis'in yaptığı İsrail, Alman ve Fransız ortak yapımı "Limon Ağacı" ile yapılacak.

Son yılların dikkat çekici yönetmenlerinden olan Riklis'in yönettiği 2008 yapımı film, Berlin Film Festivali'nde "Panorama" bölümünün vitrini seçilmiş ve 20 bin gibi rekor bir oyla "İzleyici Ödülü" almıştı. Filistinli dul Salma'nın limon ağaçları için yeni komşusu İsrail Savunma Bakanı'yla giriştiği mücadeleyi ve bakanın karısı ile aralarında gelişen dostluğu anlatan filmin başrolünde, yine son yılların dikkat çekici oyuncusu Hiam Abbas yer alıyor.

15. Altın Koza Film Festivali'nin açılışının yapılacağı 3 Haziran Salı gecesi filmin aynı zamanda Türkiye prömiyeri yapılacak. Filmin oyuncuları Ali Suliman ve Rona Lipaz-Michael da geceye katılarak bu coşkuya ortak olacaklar. Cinebonus'ta gerçekleşecek törenin sunuculuğunu Janset üstlenirken, akapella grubu Vokaliz de mini bir konser verecek.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 13:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?