5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Altın Koza Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Menderes Bulvarı üzerindeki Zaimoğlu Park Zirve’de düzenlenen muhteşem gecede, ’Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü alan sanatçıların filmlerinden kısa kesitler gösterildi ve geçmişte unutamadıkları hatıralarıyla ilgili düşünceleri alındı, duygulu anlar yaşandı.

Gecenin sürprizi ise, daha önce 5 sanatçıya verileceği açıklanan ödülün 6.’sı, törende sunuculuk yapan ve mikrofonda 50. yılını geride bırakan Halit Kıvanç’a verilmesiyle gerçekleşti. Halit Kıvanç, festival yürütme kurulu tarafından layık görülen beklemediği ödülü alırken hayli heyecanlandı.

Havai fişek gösterileriyle renklenen gece, Leman Sam’ın konseriyle daha da güzelleşti. Ünlü sanatçı Leman Sam, konserinde, davetlilerin masalarını tek tek gezerek alkış aldı.
Çok sayıda seçkin sanatçı ve davetlinin katıldığı gecenin ilk ödülü, sinema sanatçısı Ekrem Bora’ya verildi. Bora’ya ödülünü Adana Valisi Mustafa Cahit Kıraç verdi.

Günün ikinci ödülü, sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’e takdim edildi. Koçyiğit’e ödülünü de Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak verdi.
Gecenin üçüncü ödülü ise, tam bir sinema emektarı olan İrfan Atasoy’a verildi. Rahatsızlığına rağmen geceye katılarak alkış alan İrfan Atasoy’a da ödülünü, eleştirmen Vecdi Sayar verdi. Atasoy, kendisi için yazılan şiir okunurken gözyaşlarını tutamadı. Bir ara rahatsızlanan sanatçı için doktor getirildi.

Dördüncü ödüle, sinema sanatçısı Sevda Ferdağ’a layık görüldü. Ferdağ, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayınca ödülü, Ekrem Bora’ya teslim edildi.
Gecenin beşinci ödülü ise, "Horasan’dan Gelen Bahadır" rolüyle sinema maratonuna Adana’dan başlayan Yılmaz Köksal’a sunuldu. Köksal’a da ödülünü, meslektaşı ve arkadaşı Süleyman Turan verdi.

Gecenin sürpriz ödülü ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından, törenin sunuculuğunu yapan Halit Kıvanç’a verildi. Kıvanç, beklemediği ödül karşısında hayli heyecanlandı ve teşekkür etti. Ödül gecesi havai fişek gösterileri ve Leman Sam konseriyle noktalandı.

DURAN FİDAN-ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 00:52:25
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 11:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?