2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Altın Koza'da 12 film yarışacak

Adana'da 2-8 Haziran tarihleri arasında yapılacak 15. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmler belli oldu.

Toplam 29 filmin başvurduğu yarışmada sinema yazarları ve festival sinema etkinlikleri koordinatörlerinden oluşan "Festival Kurulu" tarafından belirlenen 12 film, Altın Koza Heykelciği'ne sahip olabilmek için görücüye çıkacak.

Altın Koza Film Festivali kapsamında her yıl düzenlenen ve son dönemde çekilen Türk filmlerinin görücüye çıktığı "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nda yarışacak filmler belli oldu.

Sinema yazarları, festival sinema etkinlikleri koordinatörlerinden oluşan 6 kişilik Festival Kurulu'nun, ön değerlendirme sonucu belirlediği filmler şunlar:
"Ara" Yönetmen: Ümit Ünal, "Gitmek" Yönetmen: Hüseyin Karabek, "Gölge" Yönetmen: Mehmet Güreli, "Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi" Yönetmen: Mehmet Yılmaz, "Mülteci" Yönetmen: Reis Çelik, "Nokta" Yönetmen: Derviş Zaim, "Saklı Yüzler" Yönetmen: Handan İpekçi, "Sonbahar" Yönetmen: Özcan Alperler, "Tatil Kitabı" Yönetmen: Seyfi Teoman, "Ulak" Yönetmen: Çağan Irmak, "Beyaz Melek" Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül, "Made In Europe" Yönetmen: İnan Temelkuran.
Festival Kurulu ayrıca, Tayfun Pirselimoğlu'nun "Rıza", Semih Kaplanoğlu'nun "Yumurta" ve Fatih Akın'ın "Yaşamın Kıyısında" isimli filmlerinin yarışma dışı gösterim için önerilmesini de kararlaştırdı.

Festival, Büyük Jüri En İyi Film Ödülü'ne 250 bin YTL, Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü'ne 75 bin YTL, Halk Jürisi En İyi Film Ödülü'ne 50 bin YTL ve En İyi Yönetmen Ödülü'ne 50 bin YTL ödül dağıtacak.

15. Altın Koza Film Yarışması'nda ödül alacak filmler 7 Haziran 2008 Cumartesi günü yapılacak ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 11:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?