4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Altın Koza'da gurur tablosu

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 16. Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Şebnem Dönmez'in sunuculuğunu yaptığı Merkez Park Amfi Tiyatro'daki törende, "Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması" ile "Öğrenci Filmleri Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması'nda ''En İyi Film Ödülü''nü, Aslı Özge'nin yönetmenliğini yaptığı ''Köprüdekiler'' ve yönetmenliğini Pelin Esmer'in yaptığı ''11'e 10 kala'' filmleri paylaştı.

Festivalde Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan'ın yönetmenliğini yaptığı ''İki Dil Bir Bavul'' filmi "Büyük Jüri Yılmaz Güney Özel Ödülü" ve ''SİYAD En İyi Film Ödülü''ne layık görüldü. "Uzak İhtimal" filminin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun'a ''En İyi Yönetmen'', filmin oyuncuları Nadir Sarıcabak'a ''En İyi Erkek Oyuncu'', Görkem Yeltan'a ise ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülü verildi. Festivalde "Adana İzleyici Jürisi En İyi Film Ödülü"ne yönetmenliğini Atalay Taşdiken'in üstlendiği "Mommo-Kızkardeşim" değer görüldü. Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması'nda ödül alan filmler ve sahipleri ise şöyle:

- En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Özgür Eken ''Süt'' ve ''Pus'' filmi ile Ercan Özkan
- En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: Serdar Yılmaz (Gölgesizler)
- En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Tülin Özen (Vicdan)
- En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Mustafa Uzunyılmaz (Momo-Kızkardeşim) ve Osman Sonant (Pandora'nın Kutusu)
- En İyi Senaryo Ödülü: Pelin Esmer (11'e 10 Kala )
- En İyi Müzik Ödülü: Nail Yurtsever (Dilber'in Sekiz Günü)
- En İyi Kurgu Ödülü: Franc Nakache (Pandora'nın Kutusu)
- Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü: Asiye Dinçsoy (Hayatın Tuzu)
- Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü: Melih Selçuk (Süt)

Festivalin Jüri Başkanı dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, törende ödülleri açıklayan isim oldu. Ceylan, festival kapsamında verilmesi planlanan ''En İyi Stüdyo Ödülü''nün jürinin oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda iptal edildiğini açıkladı. Ceylan ayrıca, Adana'da Yılmaz Güney Müzesi'nin olmamasının kendisini şaşırttığını belirterek, "Bunu da yetkililere bir dip not olarak düşmek istedim" dedi.
Bu arada gecede ''Öğrenci Filmleri Yarışması'' ve ''Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması''nda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Nuri Bilge Ceylan'ın Jüri Başkanlığı'nı yaptığı festivalde oyuncular Meltem Cumbul, Özgü Namal ve Bulut Aras ile yönetmen Özcan Alper, senarist-yazar Füruzan, müzisyen Mazlum Çimen, görüntü yönetmeni Uğur İçbak ve sinema yazarı-akademisyen Prof. Dr. Zeynep Tül Akbal jüri üyeliğini oluşturdu.

Törende ödülleri Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve konuk sanatçılar verdi. Gecede ünlü sanatçı Ferhat Göçer de film müziklerinden oluşan repertuarla konser verdi.

Festival kapsamında ''En İyi Film Ödülü''ne 250 bin TL, ''Yılmaz Güney Ödülü''ne ve ''En İyi Yönetmen Ödülü''ne 50 bin TL, ''En İyi Senaryo Ödülü''ne 15 bin TL, ''En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü''ne ve ''En İyi Müzik Ödülü''ne 15 bin TL, ''Adana İzleyici Jürisi En İyi Film Ödülü''ne 50 bin TL ödül verildi.

Festivalin kapanışı nedeniyle de Seyhan Nehri üzerindeki tarihi Taş Köprü üzerinde ışık gösterisi gerçekleştirildi. Gösteriyi binlerce kişi nehir kıyısından izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 09:34:26
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 10:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?