29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Altın Koza'da onur ödülü Güneri'nin

Adana'da 4-11 Haziran 2007 tarihleri arasından gerçekleştirilecek 14. Altın Koza Film Festivali "Yaşam Boyu Onur Ödülleri" belirlendi. 

Altın Koza Film Festivali tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Yaşam Boyu Onur Ödülleri bu yıl, Türk Sineması'na katkılarından dolayı oyuncu Selma Güneri, yönetmen Erden Kıral ve oyuncu Bülent Kayabaş'a verilecek. 

14. Adana Altın Koza Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülleri, 8 Haziran 2007 Cuma akşamı gerçekleştirilecek Festival Balosu'nda takdim edilecek. Törenin sunuculuğunu ise mikrofonda 50. yılını geride bırakan Halit Kıvanç yapacak. 

Festival kapsamında, onur ödülleri alan sanatçıların filmleri Adanalılar ile buluşacak. Yaşam Boyu Onur Ödülleri bölümünde, Erden Kıral'ın "Hakkari'de Bir Mevsim", Selma Güneri'nin "Son Kuşlar" ve Bülent Kayabaş'ın "Filler ve Çimen" adlı filmleri gösterilecek. 

Altın Koza'da geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen, "Türk Sineması'nda Bir Usta Oyuncu" bölümü bu yıl, Türk Sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olan Hülya Koçyiğit'e atfedildi. 

Bölümde bu yıl, oyuncunun başrolünde yer aldığı "Derman", "Kurbağalar", "Herhangi Bir Kadın", "Şellale" filmleri festival kapsamında yer alacak. 

14. Adana Altın Koza Film Festivali Türk Sineması'nda Bir Usta Oyuncu Töreni 7 Haziran Perşembe akşamı Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'nda düzenlenecek. Hülya Koçyiğit, festival konukları ve Adanalı sinemaseverler katılacağı gecede "Kurbağalar" filmi gösterilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 14:51:23
Güncelleme :25 Mayıs 2007 Cuma 15:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif oncel IP: 88.254.235.xxx Tarih : 26.05.2007 02:31:30
Adana mızın gururu ve Türkiyemizin en önemli festivali.Adana lı olarak gurur duyuyorum emeği geçen herkeze teşekkürederim .Umarım kesintiye uğramadan devam eder her yıl dahada büyür ...