4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Altın Koza'da sinema şöleni

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 8-14 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacak 16. Altın Koza Film Festivali kapsamında, Uzak Doğu ülkelerinden Güney Amerika'ya, İran'dan ABD'ye kadar birbirinden farklı pek çok ülkelerden ödüllü filmlerin gösterimi yapılacak.

Festivalin Dünya Sineması Bölümü'nde gösterilecek filmlerden bazıları şöyle:

"Londra Nehri-London River": İngiltere, Fransa ve Cezayir ortak yapımı 'London River', yönetmen Rachid Bouchareb imzasını taşıyor. Film, 2009 Berlin Film Festivali Ekümenik Jüri Mansiyon Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü sahibi.

 "Kuzey-North": Yönetmenliğini Rune Denstad Langlo'nun üstlendiği, komedi-drama türündeki 'Kuzey', Arjantin-Amerika yapımı ve 2009 Berlin Film Festivali Panorama Bölümü Fipresci Ödülü'nün sahibi.

"Anna'yla Dört Gece-Four Nights With Anna": Jerzy Skolimovski'nin Polonya-Fransa ortak yapımı, drama türündeki filmi 'Anna'yla Dört Gece', Polonya Film Festivali'nde Mansiyon, En İyi Prodüksiyon ve En İyi Müzik ödüllerinin sahibi.

"Ağaçsız Dağ-Treeless Mountain" : Yönetmen So Yong Kim'in masumiyet ve duygusallık üzerine filmi Ağaçsız Dağ, Kuzey Kore ve Amerika ortak yapımı. Film, 2009 Berlin Film Festivali Ekümenik Jüri Ödülü ve 2008 Dubai Uluslararası Film Festivali Muhr Ödülü'nün sahibi.

"Gökkuşağının Sihri-The Rainbowmaker": Nana Djordjadze'nin yönettiği romantik filmi Rainbowmaker, Gürcistan ve Rusya ortak yapımı.

"Yemin Ederim Ben Yapmadım-It's Not Me I Swear": 2008 Atlantik Film Festivali Kanada ve 2009 Berlin Film Festivali- Kristal Ayı Ödüllerinin sahibi 'Yemin Ederim Ben Değilim'in yönetmenliğini Philippe Falardeau üstlenmiş. Aile komedisi türündeki film, Kanada yapımı.

"Vahşi Tarla- Wild Field": Rus yönetmen Mikhail Kalatozishvili'nin drama türündeki filmi 'Vahşi Toprak', 2008 Cottbus Film Festivali Ekümental Jüri Ödülü, Fipresci Ödülü ve Mansiyon Ödülü'nün yanı sıra Marakeş Uluslararası Film Festivali'nde Altın Yıldız Ödülü'nü de almış.

"Boş Yuva-Empty Nest": Arjantin, İspanya, Fransa, İtalya ortak yapımı 'Boş Yuva'nın yönetmenliğini Daniel Burman üstlenmiş. Film 2008 San Sebastian Film Festivali'nden Gümüş İstiridye Ödülü'nün sahibi.

"Devasa-Gigantic": Arjantin, Amerika ortak yapımı 'Dev Gibi'nin yönetmenliğini Matt Aselton üstlenmiş.

"Kaşmir: Özgürlüğe Yolculuk-Kashmir": Journey To Freedom: 2009 Amerika, İsrail yapımı belgesel filmin yönetmeni Udi Aloni.

Festival boyunca Cinebonus Sinemaları, Cemalpaşa ve Reşatbey Arıplex Sinemaları, Metropol Sinemaları, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu, ve Adana Valiliği Kültür ve Sanat Merkezi olmak üzere toplam 9 salonda, yaklaşık 190 film gösterilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?