4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Altın Koza'dan yeni kitap

Bugüne kadar yayımladığı eserlerle Adana’nın tarihi ve kültürel birikimini gelecek kuşaklara aktarma yolunda önemli adımlar atan Adana Büyükşehir Belediyesi - Altın Koza, şimdi de "Yalçın Öcal'ın Adanası" adlı kitabı okuyucularla buluşturdu.

Yalçın Öcal tarafından kaleme alınan ve geçmişten günümüze Adanalının fıkralaşmış gerçek yaşantılarını biraraya getiren eser, Adana kültürünü sadece diğer şehirlere değil, Adanalılara da anlatmayı hedefliyor.

Adana’da yaşamış renkli simaların başından geçenleri anlatan kitap, Rahim Abi, Kebapçı Çolak Bayram, Ağaoğlu Emin gibi Adana’nın ünlü şakacılarının anılarına ve başından geçen olaylara yer veriyor.

Kitabın yazarı Yalçın Öcal, 3. Çukurova Kitap Fuarı’nın yapılacağı 10-19 Ocak tarihlerinde, her gün 14.00 ile 18.00 saatleri arasında Altın Koza standından bulunarak, okuyucularıyla buluşacak.

Bugüne kadar İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan “Tarihi Turistik Yerleri ve Kentsel Dokusuyla Çukurova’nın Kent Merkezi Adana”, “Tarihi Fotoğraflarla Adana”, “Tarihi Spor Fotoğraflarıyla Adana”, “Adana Halk Kültürü Araştırmaları”, “Atatürk’ün Adana Seyahatleri”, “Çukurovalı Şairler”, “Adana Salnamesi” gibi eserleri yayımlayan Altın Koza, 2009'un ilk ayında da “Yalçın Öcal’ın Adanası” ve “Adana Belediyesi ve Belediye Başkanları” isimli kitapları yayımladı. Altın Koza 15. Altın Koza Uluslararası Film Festivali kapsamında da Türk Sineması’nda Bir Usta Oyuncu: Tuncel Kurtiz isimli kitabı çıkarmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 11:21:50
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 11:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?