4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Altın taşımak günah' diye kandırdılar!

Adana'da kimliği belirsiz 2 kişi, "Altın taşımak günah. Bileziklerini ver okutalım, günahından kurtul" diyerek bir kadının bileziklerini çaldı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Cemalpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Dişinden rahatsız olan Mürvet Köse (57), hastaneye giderken kendisini takip eden 35 ve 50 yaşlarındaki iki kişi, kadını apartman çıkışında durdurarak, "Teyzeciğim, bir hacı amca vardı, vefat etti. Onun hayrına, miras kalan parasını iyi yüzlü insanlara dağıtıyoruz" deyip, bir miktar para verdi. Şahıslar, kadının kolundaki bilezikleri gördükten sonra, "Altın taşımak günah. Bileziklerini ver okutalım, günahından kurtul" diyerek Köse'den bileziklerini istedi. Mürvet Köse de inanıp, toplam 50 gram ağırlığındaki iki bileziği çıkartıp, onlara verdi. Köse'den verdikleri parayı da alan dolandırıcılar, "Geliyoruz, bizi burada bekle" diyerek kayıplara karıştı.

Bir süre sonra bileziklerini alan kişilerin gelmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Köse, çevredekilerden yardım istedi. Yaşadığı olayı ağlayarak polise anlatan Köse, ifade vermekte ve dolandırıcıların eşkalini anlatmakta zorlandı. Köse, "Onlara saf saf inanıp, bileziklerimi verdim. Dini bütün, Müslüman insanlar sandım. Ne bilirdim böyle yapacaklarını. Dini duygularımla oynadılar. Ben şimdi eşime, çocuklarıma ne diyeceğim?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 15:19:27
Güncelleme :24 Nisan 2009 Cuma 15:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özdemir IP: 81.213.118.xxx Tarih : 25.04.2009 10:15:16

yazık teyzeme ya cok uzucu bır olay.allah boyle ınsanların belasını versın ne ısterler yaslı ınsanlardan