2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Amatör dalgıç gölde boğuldu

Adana'da, amatör olarak 4 yıldır zıpkınla balık avlayan ve dalgıçlık yapan genç, pazar günü girdiği Seyhan Baraj Gölü'nde boğuldu. Amatör dalgıcın cesedi bugün bulundu.

Alınan bilgiye göre, klima tamirciliği yapan Alper Hirik (28), 27 Temmuz Pazar günü yüzmeye gideceğini belirterek, bisikletiyle evden ayrıldı.

Pazartesi günü akşam saatlerinde, Seyhan Baraj Gölü kıyısında oltayla balık avlayan vatandaşlar, bir bisiklet ve giysilerin uzun süredir kıyıda durmasından şüphelenerek durumu polise bildirdi. Baraj Gölü kıyısına gelen ekipler, giysinin cebinde Alper Hirik'e ait nüfus cüzdanı buldu.

Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekipleri, hava kararıncaya kadar yaklaşık iki saat boyunca gencin bulunması için arama yaptı. Aramalar sonuç vermeyince ekipler, çalışmalarına bugün de devam etti. Seyhan Baraj Gölü'nde bisikletin bulunduğu noktadan başlayarak, değişimli olarak yaklaşık 5 saat arama yapan 4 dalgıç, Hirik'in cesedini kıyıdan 50 metre açıkta 11 metre derinlikte buldu.
Üzerindeki temel dalış malzemeleri olan şnorkel, maske ve paletleriyle boğulduğu belirlenen Hirik'in bacağının gölün derinliklerindeki eski olta iplerine takıldığı, ipleri bacağına sardığı avcı bıçağıyla kesmek için uğraştığı, ancak başaramadığı belirlendi.

“TAM BİR SU AŞIĞIYDI, BOĞULDUĞUNA İNANAMIYORUM”

Kurtarma çalışmalarını sabahın erken saatlerinden itibaren ümitle takip eden baba Rıfat Hirik (68), oğlunun yüzmeyi çok sevdiğini, onun boğulduğuna inanamadığını belirtti.

Zaman zaman arkadaşlarıyla balık avlamaya gittiği için oğullarından pazar günü haber alamadıklarında endişelenmediğini ifade eden baba Hirik, şunları kaydetti:

“Cep telefonu kullanmazdı. Biz de her zamanki gibi arkadaşlarıyla balık avlamaya gittiğini düşünerek, ilk gün meraklanmadık. Pazartesi günü öğlene doğru arkadaşlarını aradık. Ancak, onların da haberi olmadığını öğrendik. Aynı gün akşam saatlerinde polis ekipleri evimize gelip, Alper'in giysileri ve bisikletinin bulunduğunu bildirdi. Çok iyi bir dalgıçtı. Tüpsüz 10-15 metre derinliğe rahatlıkla dalıyor, zıpkınla balık avlıyordu. Tam bir su aşığıydı. Haftada 3-4 gün yüzmeye giderdi. Onun gibi birinin boğulduğuna inanamıyorum.”

Cesedin çıkartılmasının ardından Alper Hirik'in kardeşleri Abdullah ve Ahmet Hirik, gözyaşlarına hakim olamadı. Baygınlık geçiren Abdullah Hirik, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edilerek sakinleştirildi.

Ağabeyinin kendilerine şaka yaptığını belirten Ahmet Hirik, “Şaka yapıyor. Ama, böyle şaka olmaz. Bizi yaktın. Çok sevdiğin su sonunda seni bizden aldı. Hep, 'boğulanların çoğu iyi yüzücülerdir' derlerdi. Dedikleri doğru çıktı” diye gözyaşı döktü.

Alper Hirik'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı

AA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 16:04:56
Güncelleme :29 Temmuz 2008 Salı 16:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asil karbeyaz IP: 88.232.84.xxx Tarih : 1.08.2008 14:11:39

allah rahmet eylesin... arkadaşımın abisidir rahmetli... toprağı bol olsun... allah kalanlara sabır versin