4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Amatör soyguncular yakalandı

Adana'da mini etekli, güzel giyimli küçük yaşta iki genç kız, girdikleri kuyumcuda oyalamak suretiyle iki parça kolye ucu alıp kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasına katılan amatör soyguncular yakayı ele verdi.


Edinilen bilgiye göre olay, akşam saat 18.00 sıralarında merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi Kenan Evren Bulvarı üzerindeki Numanoğlu isimli kuyumcuda meydana geldi. Elazığ'dan geldiklerini, Adana'da yaşayan teyzelerine kolye ve yüzük hediye almak istediklerini söyleyen soyguncular, önce yüzüklere bakıp parmaklarında denediler. Kuyumcunun fark etmesi üzerine mini etekli soyguncular, yüzüğü çıkarıp hiçbir şey yokmuş gibi geri verdiler.


600 TL değerinde kolye almak istediklerini dile getiren minik hırsızlar, kolyeleri denediler. Tablada eksik kolye olduğunu fark eden kuyumcu Eyüp Numanoğlu, amatör soygunculardan yaşlarının da küçük olması nedeniyle şüphelendi. Numanoğlu'nun bir anlık dalgınlığından faydalanan soyguncular, 2 parça kolye ucunu alarak kayıplara karıştılar. Olay yerinden hızla kaçan minik soyguncular, ara sokaklarda izlerini kaybettirdiler.


Polis ekiplerinin güvenlik kameralarını incelemesiyle tespit ettiği 18 yaşından küçük E.D. ve B.T. isimli amatör soyguncular, olayın üzerinden 2 saat sonra yakalandılar.


Küçük soyguncuların peşinden koşan Kuyumcu Eyüp Numanoğlu, mini etekli, bakımlı soygunculardan yaşlarının küçük olması nedeniyle şüphelendiğini ancak bir anlık dalgınlıktan faydalanıp kaçtıklarını söyledi. Daha önce de silahlı soygunlar yaşayan Numanoğlu, meslek icabı soygun olaylarını sıkça yaşadıklarını belirtti.


Açıktan hırsızlık olayına karışan amatör hırsızları, daha önce karıştıkları hırsızlık olaylarından sabıkalı oldukları öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 14:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?