4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ameliyat oldu ayağa kalkamadı

Adana'da bacağındaki aşırı ağrı nedeniyle hastaneye giden bir kişi, ameliyat olduktan sonra yürüyemez hale geldiğini, hastanenin verdiği sürede ayağa kalkamadığını ileri sürerek, 400 bin TL'lik tazminat davası açmak için avukatına vekalet verdi.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi'nde ikamet eden 45 yıllık sigara tiryakisi emekli Fazlı Tuncil, 3 yıl önce aşırı derecede bacak ağrısı nedeniyle ayakta duramaz ve geceleri yatamaz hale geldi. Ağrı kesicilerle bacak ağrısını gidermeye çalışan Tuncil, daha sonra Çukurova Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Çukurova Devlet Hastanesi'nde kontrol edilen Tuncil, Yüreğir Başkent Hastanesi'ne sevk edildi. 20 Ağustos 2007 tarihinde Yüreğir Başkent Hastanesi'nde kontrol edilen Tuncil'e, doktorlar tarafından hastaneye yatışı verildi. 5 gün hastanede yatan doktor kontrolündeki Tuncil'e sigara içmesinden dolayı bacak damarlarında tıkanma teşhisi konuldu. Tuncil 25 Ağustos 2007'de bacak damarları açılmak üzere ameliyat edildi.

Hastaneye gelmeden önce aşırı derecede bacak ağrısının olduğunu ancak yürüyebildiğini ileri süren Tuncil, ameliyattan sonra iki tane bastonla yürümek zorunda kaldığını iddia etti. Doktorların kendisine tıkanıklıktan dolayı bir süre yürümekte zorluk çekeceğini daha sonra yürümeye başlayacağını söylediğini savunan Tuncil, "Ameliyatın üzerinden tam 2 yıl geçti. Ama ben hala iki bastonla yürümek zorunda kaldım. Yüreğir Başkent Hastanesi'nden ümidi kesince Ankara'da İhtisas Hastanesi'nde tedavi olmaya gittim. Şimdi orada tedavi oluyorum. Oradaki doktorlar 'bize gelmeseydin bacağın kesilmek zorunda kalınırdı' dediler. 58 yaşında yürüyemez oldum. Beni yanlış ameliyat ettiler" diye konuştu.

Fazlı Tuncil, 650 TL emekli maaşı aldığını ve kirada oturduğunu, Yüreğir Başkent Hastanesi'nin ameliyat ve 5 günlük yatak parası olarak bin TL para istediğini bunu ödeyemediği için kendisini icraya verdiğini iddia etti.

Avukatı Mesut Kençtakmaz'a vekalet verdiğini, hastaneye 400 bin TL'lik tazminat davası açacağını kaydeden Tuncil, "Ben canımı yerde bulmadım" dedi.
Avukat Kençtakmaz ise gerekli işlemleri tamamladıktan sonra Tuncil'in hastanede mağdur edilmesinden dolayı tazminat davası açacaklarını bildirdi.

Yüreğir Başkent Hastanesi yetkilileri ise Fazlı Tuncil'in 2 yıl önce kendi hastanelerinde ameliyat olduğunu, Tuncil'e bacak damarlarında tıkanıklık tespiti konduğunu belirterek, "Damar tıkanıklığı bir tek ameliyatla geçmeyebilir. Ameliyattan sonra kişiler yürüyemez hale gelebilir. Bizim yaptığımız ameliyatta tıbbi bir hata yoktur. Hasta böyle olduğunu iddia ediyorsa mahkemeye gidebilir. Bu tür rahatsızlıklarda ameliyatlar kesin çözüm olmayabilir" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 12:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?