4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ameliyat sonrası şok!

Adana'da ameliyat olmak için çalıştığı işyerine yerine emanetçi arkadaşını bırakan bir kişi ameliyat sonrası patronunun "arkadaşın iyi çalışıyor işten çıkmakta istemiyor" demesiyle işinden oldu. Yaklaşık 3 aydır işsiz kalan fırın işçisi borcu olduğu için çatısı kartondan evini 15 bin TL'ye satılığa çıkardı.

Yüreğir'e bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde oturan fırın işçisi Mahmut Utanç (41), işsiz kalınca zor günler geçiriyor. Çatısı kartondan iki odalı gecekonduda eşi Münevver ve çocuğu Gülcan Utanç (15) ile birlikte yaşam mücadelesi veren Utanç, yaklaşık 3 ay önce fırında çalışırken rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Apandisit ameliyatı olan Utanç, o gün bugündür işsiz kaldı. Utanç, ameliyat öncesi çalıştığı fırının işlerinin aksamaması için bir arkadaşını emaneten kendi yerine işe aldırdı. Ameliyatın ardından bir süre evinde dinlenen Utanç, fırına gittiğinde, patronu "Sen biraz daha dinlen" dedi. Ancak Utanç'ın bekleyecek zamanı yoktu. Çünkü eve ekmek götüren tek kişi oydu. Biran önce çalışmaya başlaması gerekiyordu. Bunun için kısa süre sonra tekrar, işbaşı yapmak için fırına gitti.

Ancak patronu ve arkadaşından beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Patronundan "Getirdiğin arkadaşın çalışıyor. Şimdi onu çıkaramam" yanıtını alan Mahmut Utanç, evine işsiz olarak geri dönmek zorunda kaldı. Arkadaşı ise "Kendime
senin sayende iş buldum. Patronumda beni seviyor işten çıkamam" dedi. Utanç o gün bugündür işsiz olarak evde ve kahvehanede oturuyor. Evde ekmek bekleyen eşini ve çocuğunu da babasının evine gönderiyor. Ancak eşi Münevver kendisini yalnız bırakmamak için kayınbabasının evine gitmiyor.

Utanç, yaşadığı bu trajikomik olayı anlatırken hem gülüyor hem de hüzünleniyor. Ameliyat olmadan önce, fırının işlerinin aksamaması için böyle bir çözüm bulduğunu belirten Utanç, "Ben ameliyat olurken işyerimin durumunu düşündüm. Hem işler aksamayacaktı hem de arkadaşım bu süre zarfında para kazanacaktı. İyilik yaptım kötülük buldum. Şimdi iş bulamıyorum. Evime ekmek götüremiyorum. Bakkala, komşulara borçlandık. Kızımı aç kalmasın diye kayınbabamın evine gönderdik. Borçlarımızdan dolayı kimsenin yüzüne bakamaz olduk. Artık tek çare olarak evimizi satmaya karar verdik" dedi.

 İşsiz olduğu için yaklaşık 7-8 bin TL borcu olduğunu belirten Utanç, çatısı kartondan olan gecekondusunu 15 bin TL'ye satılığa çıkardığını söyleyerek, "Varım yoğum bir evim var. Ona da ev diyebilirseniz. İki odalı. Çatısı kartondan. Evin duvarına satılık diye yazdım. Ama ne gelen var ne de soran var. Evi de satamazsam çok zor durumda kalacağım" diye konuştu.

Eşi Münevver Utanç (35) ise kendisinin de sürekli hasta olduğunu belirterek, "Sürekli bayılıyorum. Doktora gidiyorum bir teşhis koyamıyorlar. Neden olduğunu bilmiyorum. Ama yaşadığım hayattan olabilir. Çünkü sürekli sinir stres içindeyim" dedi.

Kızlarına bile bakamadıklarını anlatan Utanç, "Kızımıza artık dedesi bakıyor. Eşimin işi olmadığı için ona yiyecek ekmek bile getiremiyor. Bu nedenle kızımızı dedesine göndermek zorunda kaldık. Eşim, 'sende git ben başımın çaresine bakarım' diyor ama ben onu yalnız bırakmak istemiyorum. Lütfen eşime asgari ücrette olsa bir iş versinler. Artık açlığa yoksulluğa dayanacak gücümüz kalmadı" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 11:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?