4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ana dilde eğitim eylemi

Adana'da Kürtçe eğitim hakkı isteyen bir grup Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu önünde 13 yaşındaki bir çocuğa Kürtçe açıklama yaptırdı.

Tevgare Zimane Ü. Perwerdehiya Kurdi (TZP Kurdi) tarafından merkez ilçe Yüreğir'de bulunan Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu önünde "ana dilde eğitim hakkı" eylemi yapıldı. Eylemde özellikle kadınlar ve çocukların seçilmesi dikkat çekti. Eylemde henüz okula başlamayan küçük çocuklar da kullanıldı. Eylemde en fazla dikkat çeken ise açıklamayı Kürtçe olarak 13 yaşındaki R.B. isimli bir çocuğun okumasıydı.

Adana'ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin oturduğu Gülbahçesi mahallesinde ikamet eden ve Bahçelievler İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi R.B., başka bir ilköğretim okulunun önünde, ana dilde eğitim istediğini açıklayan bir bülteni okudu. R.B., okullarda Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe'nin de okutulması gerektiğini Kürtçe bir açıklama ile anlattı. R.B. anaokulundan üniversiteye kadar eğitim dilinin Kürtçe olması gerektiğini savundu.

R.B.'nin açıklamalarını dinleyeler ise yine çocuk ve kadınlardı. Toplumsal olaylarda polise taş atarken en öne sürülen çocuklar bu kez de basın açıklamasında kullanıldı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 11:00:03
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 12:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murtaza IP: 95.70.228.xxx Tarih : 7.10.2009 21:33:57

hadi yavrucum sizi tutmayayım babanı ve annenı de al ırakın kuzeyıne.orda sizin istedikleriniz var.hadi tay tay,taytay