2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Anadolujet'te hedef 2 milyon yolcu

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, ilk uçuşunu 23 Nisan'da yapacak olan Anadolujet ile her yıl 2 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Karlıtekin, THY'nin alt markası olarak planlanan ve iç hatlarda uçacak olan Anadolujet'in 23 Nisan'da uçuşlara başlayacağını açıkladı. THY güvencesi altında daha ekonomik seyahat etme olanağı sağlayacaklarını ifade eden Karlıtekin, "'Yolcuya daha iyi nasıl hizmet edebiliriz' anlayışı içerisinde uzun zamandır bu projeye hazırlandık" dedi.

Jetin düşük maliyetli havayolu modeli olduğunu, tek tip boeing 737-400 tipi uçakların kullanılacağını kaydeden Karlıtekin, şunları söyledi:
"Uçaklar 166 koltuk, ekonomik kabin. Haftalık frekans sayısı İzmir ve Antalya'ya 21, Adana, Diyarbakır, Trabzon 14, Erzurum, Şanlıurfa, Gaziantep, Kars, Malatya, Van 7, Batman, Bodrum, Dalaman, Hatay, Mardin 4, Adıyaman, Erzincan, Muş 3, Kahramanmaraş 2 olacak. Uçakta 15 kilogram serbest bagaj hakkı olacak. Fazla bagaj ücreti 3 YTL, bebek dışında indirim olmayacak."

Karlıtekin, 23-29 Nisan tarihleri arasında 50 bin koltuğun sadece 29 YTL'den satılacağını, Anadolu'dan insanların rahat rahat Ankara'ya uçabilmesi için böyle bir projeye imza attıklarını ve her yıl yaklaşık 2 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini vurguladı. Anadolujet ile Anadolu'da farklı bir uçuş konsepti başlatacaklarını söyleyen Karlıtekin, "Yolcularımız, THY güvencesi altında daha ekonomik seyahat etme olanağına kavuşacak. THY olarak çalışmalarımızı yürütürken 3 hususu göz önüne alıyoruz.

Şirketimize ticari değer katmak, ulusal taşıyıcı olarak milletimize yarar sağlamak ve havacılığı geliştirmek. Anadolujet bu yolda önemli bir adım" diye konuştu.
Anadolujet'in 23 Nisan'dan itibaren Ankara merkezli 20 şehre her gün uçak seferi düzenleyeceğinin altını çizen Karlıtekin, şöyle devam etti:
"THY olarak bu projeden cüzi de olsa kar amaçlıyoruz. Anadolujet ile yolculuk yapacaklar THY konforuna sahip olacaklar. '20 noktadan Ankara'ya, Ankara'dan 20 noktaya' sloganıyla uçağa hiç binmemiş kişilerin bu yöndeki talepleri de karşılanacak."

Karlıtekin, Anadolujet uçuşlarının Ankara merkezli olmak üzere her gün; İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Erzincan, Batman, Muş, Van, Erzurum, Kars ve Trabzon'a karşılıklı olarak uçacağını kaydetti. Anadolujet ile ucuz uçmak isteyen vatandaşların erken bilet almaları gerektiğini ifade eden Karlıtekin, 29 YTL olarak belirtilen uçak bilet fiyatlarının vergi hariç olduğunu, vergilerle bilet fiyatlarının 54 YTL'den başladığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 10:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?