4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Ana'lı çeteye darbe

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaptığı çalışma sonucunda Aybey Çetesiyle bağlantılı olduğu belirlenen hırsızlık çetesine yönelik Adana ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Liderliğini cezaevinde yatan M.S.A'nın, "Ana" lakaplı annesi Saadet A.'nın yaptığı çeteye yönelik Adana'da gerçekleştirilen operasyona asayiş, çevik kuvvet, özel harekattan 150 polis katılırken, havadan da helikopter desteği sağlandı.

Operasyon sonucunda; aralarında "Ana" lakaplı çete lideri Saadet A. ile birlikte çete üyesi olduğu ileri sürülen Burhan D., Vehbi İ., Ramazan B., Ayşe K., Numan T. ve çetenin çaldığı altınları satın alan A.K. isimli kuyumcu gözaltına alındı.

Eş zamanlı olarak İzmir'de yapılan operasyonda ise Ekrem G., Mehmet K., Levent B., Sema A., Hanifi G., İbrahim G. ve Erkan E. gözaltına alındı. İzmir'de gözaltına alınan şahıslar da Adana'ya getirildi.

Gözaltına alınan kişilerin 21 ev, iş yeri, oto ve kuyumcudan hırsızlık yaptığı belirlendi. Çetenin yaklaşık 11 kuyucudan yüzük ve bileziklerin bulunduğu tablaları çalarak hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Yakalanan çete üyeleriyle birlikte 2 tabanca, bunlara ait şarjör ve çok sayıda mermi ile 1 adet laptop, hırsızlıkta kullanılan bayıltıcı sprey ve maske ele geçirildi.

Çetenin Aybey Çetesi'yle bağlantısı olduğu, nitelikli hırsızlıktan sabıkalı çete lideri "Ana" lakaplı Saadet A.'nın da hırsızlıktan elde edilen paraları biriktirdiği ve hapishanedeki oğlu M.S.A'ya ulaştırdığı öğrenildi.

Çetenin İstanbul'da da hırsızlık olaylarına karıştığı, İstanbul'da belirlenen 4 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Adana ve İzmir'de yakalanan zanlıların sorgulamaları ise sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 10:57:01
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 13:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?